Óscar Pujol ambieert terugkeer op hoogste niveau
woensdag 17 oktober 2012 om 18:00

Óscar Pujol ambieert terugkeer op hoogste niveau

Pujol

foto: Sirotti

Óscar Pujol wil weer aan de slag bij een Europese topformatie nadat hij dit jaar uitkwam voor het bescheiden Azad University Team uit Iran, zo meldt hij aan Cyclingnews. De Spanjaard wist na twee jaar Cervélo Test Team en één jaar Omega Pharma-Lotto geen nieuw contract te versieren en probeerde via een Aziatisch avontuur weer in beeld te komen bij de grote teams. De 29-jarige coureur rekende erop dat hij genoeg punten zou vergaren in de UCI Asia Tour, maar niets bleek minder waar.

Pujol, wiens vader eveneens beroepsrenner was, werd twee jaar geleden niet toegevoegd aan de fusieploeg Garmin-Cervélo, waarna hij het nog één seizoen probeerde bij het Belgische Omega Pharma-Lotto. Toen zijn contract ook hier niet verlengd werd, zocht hij zijn heil in het verre Iran, op dat moment zijn enige optie. Pujol, die te boek staat als een redelijke klimmer, kijkt amper een jaar later gedesillusioneerd terug op zijn exotische uitstapje.

De kansen om zich daadwerkelijk te profileren in de Asia Tour bleken schaars en de Spanjaard ziet zijn kansen om zijn carrière alsnog voort te zetten, met de dag kleiner worden. Het bijltje erbij neergooien wil hij vooralsnog echter niet. ”Ik vraag niet om geld, maar enkel een kans om mezelf en iedereen te bewijzen dat ik het waard ben om voor een sterk team uit te komen en te koersen zoals ik deed in mijn tijd bij Cervélo en Omega Pharma-Lotto”, aldus Pujol. Nog een heilloos seizoen draaien op Aziatische bodem is dan ook geen optie voor de Catalaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.