Schachmann grijpt net naast eerste roze trui: “Vooral blij dat ik weer meedoe”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2024 om 18:19

Schachmann grijpt net naast eerste roze trui: “Vooral blij dat ik weer meedoe”

Maximilian Schachmann heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, maar lijkt helemaal terug. De Duitser van BORA-hansgrohe koerste in de openingsrit van de Giro d’Italia weer ouderwets van voren en deed zelfs een gooi naar de eerste roze trui, maar moest in een sprint zijn meerdere erkennen in Jhonatan Narváez.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maar van teleurstelling na afloop, leek geen sprake bij Schachmann. De 30-jarige Duitser klonk bijzonder opgewekt in een interview met Eurosport. “De finale begon al op eerste passage van de muur (van San Vito, red.), daar ging het zó ontzettend snel. Ik dacht toen nog dat ik niet zou overleven op de langere klim, maar ik zag dat iedereen al op de limiet reed.”

“Ik had eigenlijk een hoger tempo verwacht op de lange klim”, doelt de renner van BORA-hansgrohe op de Colle Maddalena (6,1 km aan 7,4%). “Maar dat gebeurde niet. Ik voelde me niet super, maar wel behoorlijk goed.”

En dus koos Schachmann voor de aanval na de afdaling van de Colle Maddalena. “Ik zag na de klim dat alleen Rafal (Majka, red.) nog op kop reed voor Tadej Pogacar. Toen dacht ik: ik moet er misschien gewoon voor gaan. Misschien laten ze wel een kleine groep rijden, maar dat gebeurde niet. Pogacar kwam echt als een raket voorbijgevlogen op de klim naar San Vito. Ik was blij dat ik nog kon aanhaken op de klim.”

Moeilijke sprint
En het bleef niet bij aanhaken, want Schachmann mocht na ruim drie uur sprinten om de overwinning en eerste roze trui. “Maar ik weet dat Pogacar heel snel is en ook Narváez is rap. Hij is explosief en dan weet je dat het lastig is. Ik hou niet van een korte sprint en ging aan op 200 meter van de streep. Ik had echter al snel door het beter was om vanuit het wiel te sprinten. Maar ik ben vooral blij dat ik weer terug van voren meedoe.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.