Schachmann na nieuwe zege: “Ik zat echt stikkapot”
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2019 om 19:23

Schachmann na nieuwe zege: “Ik zat echt stikkapot”

Maximilian Schachmann zwaait de scepter in de Ronde van het Baskenland. De Duitser van BORA-hansgrohe boekte in Arrigorriaga alweer zijn derde ritzege. “Dit is ongelofelijk”, zo stamelde hij na afloop. “Ik zat na vijftig kilometer echt stikkapot!”

De vierde etappe naar Arrigorriaga was niet alleen loodzwaar door de vele beklimmingen onderweg. Het regende ook pijpenstelen in het Baskenland. “Het was veel kouder en regenachtiger dan verwacht. Iedereen was wel verrast”, aldus Schachmann. “Het was daarom een loodzware etappe.”

“Ik zat na vijftig kilometer al stikkapot. Ik had het zo ontzettend koud! Gelukkig wist ik mijn focus en motivatie te behouden.” In de finale kon Schachmann een aanval van Adam Yates volgen. De Duitser wist uiteindelijk in de sprint de jonge Sloveen Tadej Pogačar te vloeren.

“We gingen echt supersnel in de laatste afdaling. Ik slipte zelfs een paar keer weg, maar gelukkig bleef ik recht. In de sprint zat ik vervolgens in een ideale positie.” De vraag is nu of Schachmann voor de eindzege gaat. Zijn naaste belager – zijn Oostenrijkse ploeggenoot Patrick Konrad – volgt namelijk al op bijna één minuut.

Vol voor de eindzege? 
“Ik weet het nog niet”, zo houdt hij zich op de vlakte. “Vandaag wist ik te overleven op een klim van eerste categorie. Ik voelde me zelfs nog redelijk goed. We gaan het zien. Het is een moeilijke uitdaging, maar een uitdaging”, zo besluit de 25-jarige allrounder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.