Schachmann verbaast zichzelf: “Deze zege is speciaal voor mij”
maandag 8 april 2019 om 17:44

Schachmann verbaast zichzelf: “Deze zege is speciaal voor mij”

Maximilian Schachmann verbaasde zichzelf met de tijdritzege in de Ronde van het Baskenland. De Duitser pakte daarmee direct de eerste leiderstrui in de WorldTour-koers. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, dit is mijn derde zege dit jaar al”, zegt Schachmann na afloop.

“Veel tijdritten was ik al van voren, maar ik won nog nooit”, zegt de hardrijder van BORA-hansgrohe. “Deze zege is speciaal voor mij. Het was een heel lastige tijdrit. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb tegen sterke renners als Alaphilippe en Kwiatkowski… Ik ben blij en sprakeloos!”

Naast Schachmann had BORA-hansgrohe met Patrick Konrad (zesde) en Emanuel Buchmann (vijftiende) nog twee renners in de top van de uitslag. “We zijn hier met een sterke ploeg. We hebben veel opties en sterke jongens, zoals Emu Buchmann en Patrick. Ik moet eigenlijk iedereen noemen. We hebben ambities hier en zijn een van de sterkste ploegen hier”, aldus de eerste leider in het Baskenland.

Schachmann begint dinsdag in de leiderstrui aan de tweede etappe. De rit van 150 kilometer gaat in de finale over enkele onverharde stroken en kent een finish heuvelop.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.