Schade bij Jumbo-Visma valt mee na massale valpartij in Algarve
foto: Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 18:43

Schade bij Jumbo-Visma valt mee na massale valpartij in Algarve

Jumbo-Visma kende geen goede start in de Volta ao Algarve. Maar liefst vijf van de zeven renners – waaronder kopman Groenewegen – waren betrokken bij de massale valpartij op zeven kilometer van finish. “Dat is klote”, zo vertelt ploegleider Nico Verhoeven aan WielerFlits. “Zoveel kansen krijg je niet.”

Minuten na de zegevierende Fabio Jakobsen, kwamen de Jumbo-Vismarenners in Lagoa over de finish gebold. De schade leek op het eerste gezicht wel mee te vallen. “De enige die echt hárd gevallen is, is Timo Roosen”, vertelde ploegleider Nico Verhoeven aan de teambus. “Hij heeft vooral schaafwonden. Toch even afwachten hoe hij daar vanavond op reageert. Ik vermoed dat het wel zal meevallen, maar je moet daar toch weer van herstellen. Je wordt er niet beter van.”

De anderen – inclusief kopman Dylan Groenewegen – kwamen er goed vanaf. De meesten reden na een korte stop aan de teambus zelfs nog met de fiets naar het hotel. “Het is nooit lekker om zo te beginnen”, aldus Verhoeven nog. “Maar je weet dat dit kan gebeuren in een sprintersetappe. Pure overmacht, want niemand van onze renners kon iets aan de val doen. De ontgoocheling is er uiteraard wel, want zoveel kansen om te sprinten, krijg je niet.”

Dylan Groenewegen toonde zich alvast optimistisch. “Gevallen op zeven kilometer van de finish. Op naar de volgende”, blikt hij met een snelle tweet alweer vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.