Schade valt mee bij Carlos Canal na akelige val in Luik-Bastenaken-Luik
Carlos Canal op archiefbeeld, toen nog uitkomend voor Euskaltel-Euskadi - foto: Cor Vos
maandag 22 april 2024 om 16:06

Schade valt mee bij Carlos Canal na akelige val in Luik-Bastenaken-Luik

Het was een akelig beeld tijdens Luik-Bastenaken-Luik: Carlos Canal knalde in de finale vol op een paaltje. De jonge Spanjaard werd over zijn stuur gekatapulteerd en kwam hard op de grond terecht. Zijn ploeg Movistar heeft echter goed nieuws: de renner heeft geen ernstige kwetsuren overgehouden aan zijn val.

Canal heeft geen botbreuken of hersenletsel overgehouden aan zijn harde val in de Waalse klimklassieker. De 22-jarige coureur heeft wel last van een hoofdwond. Ook kampt hij met wonden en kneuzingen op zijn linkerschouder en beide knieën. Canal bracht, volgens het protocol bij een mogelijke hersenschudding, een nacht ter observatie door in het ziekenhuis van Malmedy.

Canal, die een verleden heeft als veldrijder, is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Movistar. Daarvoor kwam hij uit voor ProTeams Euskaltel-Euskadi (2023-2022) en Burgos-BH (2021-2020). De puncheur wist zich dit seizoen al meerdere keren in de kijker te rijden met top 10-noteringen in de Clàssica Comunitat Valenciana, Clásica Jaén en O Gran Camiño.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.