Schaduwfavorieten Jonathan Milan en Laurenz Rex geven op na valpartijen in Parijs-Roubaix
Jonathan Milan in pijn na zijn valpartij in Parijs-Roubaix - foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 13:13

Schaduwfavorieten Jonathan Milan en Laurenz Rex geven op na valpartijen in Parijs-Roubaix

De 121ste editie van Parijs-Roubaix werd al vroeg opgeschrikt door een vrij grote valpartij. Met nog zo’n 220 kilometer te gaan gingen in het peloton heel wat renners tegen de vlakte. Een van de slachtoffers was Jonathan Milan. De schaduwfavoriet van Lidl-Trek moest zelfs opgeven.

In Parijs-Roubaix is een valpartij nooit ver weg, maar vandaag gingen meerdere renners al tegen de grond voor de eerste kasseistrook van de dag. Met Jonathan Milan, Laurenz Rex, Alberto Bettiol, Joshua Tarling en Tim Merlier waren er meerdere (schaduw)favorieten betrokken bij de val. De meeste renners konden – al dan niet flink gehavend – hun weg vervolgen.

Voor Milan en Elia Viviani kwam er echter al een einde aan hun ‘Hel van het Noorden’. Het uitvallen van Milan is een flinke aderlating voor zijn ploeg Lidl-Trek. De 23-jarige Italiaan was bezig aan een sterke voorjaarcampagne – met toptienklasseringen in Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen – en gold dan ook als een gevaarlijke schaduwfavoriet voor Parijs-Roubaix.

Outsider Rex geeft op na twee valpartijen
Ook voor Laurenz Rex zit Parijs-Roubaix er alweer op. De 24-jarige coureur van Intermarché-Wanty, vorig jaar nog negende in de helleklassieker, kwam onderweg liefst twee keer ten val. Rex raakte eerst betrokken bij een vroege val, maar wist ondanks de nodige schaafwonden en een gescheurde broek zich weer terug naar voren te knokken.

Rex wist zelfs de eerste schifting van Alpecin-Deceuninck te overleven, maar op een verkeerseiland ging het weer fout. De sterke klassiekercoureur lette even niet op en botste op een verkeersobstakel, dat gelukkig wel was bedekt met een stootkussen. Toch bleek dit de valpartij te veel voor Rex, die moest opgeven.


Niets missen van Parijs-Roubaix? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.