Schaduwfavoriet Porte: “Mollema is ook een optie voor het klassement”
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2019 om 16:54

Schaduwfavoriet Porte: “Mollema is ook een optie voor het klassement”

Richie Porte begint als kopman van Trek-Segafredo aan de Tour de France, maar de Amerikaanse formatie heeft met Bauke Mollema en Giulio Ciccone nog twee sterke klimmers aan boord. “En ik weet dat Bauke op dit moment vliegt. Hij is kortom ook een optie voor het klassement”, zo vertelt Porte in een perscommuniqué.

Porte kan het weten, aangezien hij recent op hoogtestage is geweest met Mollema. “Het is fijn om in de Tour te kunnen rekenen op Bauke en Giulio, en dan met name in de bergen”, zo vertelt Porte. “Bauke rijdt op dit moment erg goed, waardoor hij ook zomaar een etappe kan winnen.”

Het is duidelijk: Porte verwacht veel van zijn Nederlandse ploeggenoot. Maar hoe gaat het eigenlijk met de Australiër? “De vorm is goed, maar ik moet vooral gezond blijven. Ik had meer van mijn seizoen verwacht, maar ik ben dit jaar meerdere keren ziek geweest. Hierdoor kwam ik maar moeilijk op gang.”

“Geraint Thomas is de grote favoriet”
“Het voordeel is wel dat ik nu veel minder druk voel. Ik bekijk het echt dag per dag”, aldus Porte, die de komende weken zal moeten opboksen tegen Team Ineos. Er is al veel gezegd en geschreven over de kansen van de Britse ploeg in de aankomende Tour, nu het team niet kan rekenen op viervoudig winnaar Chris Froome.

Het zal nu moeten komen van titelverdediger Geraint Thomas en Egan Bernal. “Ik zie Thomas als de grote favoriet”, zo stelt Porte. “Ik denk dat hij dit jaar nog beter in vorm is. Het is jammer dat Froome er niet bij is, maar dit betekent wel dat Thomas de absolute kopman is. Ik verwacht dat Team Ineos volledig de kaart-Thomas zal trekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.