Schaduwfavoriet Zakarin: “Ik heb me specifiek voorbereid op de Giro”
foto: Cor Vos
zaterdag 11 mei 2019 om 09:36

Schaduwfavoriet Zakarin: “Ik heb me specifiek voorbereid op de Giro”

Er al veel gezegd en geschreven over de kansen van Tom Dumoulin, Primož Roglič en Simon Yates in de Giro d’Italia, maar vrijwel niemand heeft het over Ilnur Zakarin. En dat terwijl de Rus twee jaar geleden nog vijfde werd. “Ik heb me specifiek voorbereid op deze wedstrijd”, zo vertelt de ronderenner.

Zakarin finishte in 2017 slechts op twee minuten van eindwinnaar Dumoulin. Hij wist in datzelfde jaar zelfs het podium te halen in de Vuelta a España. Sindsdien heeft de Russische klimmer echter moeite om te bevestigen, al reed hij vorig jaar wel naar een top 10-notering in de Tour de France.

Dit seizoen blijven de resultaten eveneens uit, al kende hij in aanloop naar de Giro wel een goede Ronde van Romandië. De kopman van Katusha-Alpecin werd uiteindelijk achtste in de Zwitserse rittenkoers. Toch begint Zakarin met vertrouwen aan de eerste grote ronde van het jaar.

Zwaarder parcours 
“De Giro is echt een hoofddoel”, aldus Zakarin. “Ik heb me speciaal voorbereid op deze wedstrijd. Ik heb lange trainingsritten afgewerkt met de Giro in het achterhoofd. Het is een mooi parcours. Het ziet er zwaarder uit dan normaal, met drie tijdritten en zes bergetappes.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.