Scheldeprijs behoudt finish in Schoten
Fabio Jakobsen won de afgelopen twee edities - foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2019 om 11:06

Scheldeprijs behoudt finish in Schoten

Ook de komende zes jaar zal Schoten nog als aankomstplaats van de Scheldeprijs dienen. Het Nieuwsblad schrijft dat burgemeester Maarten De Veuster daarover een akkoord heeft bereikt met koersorganisator Flanders Classics.

De Scheldeprijs kent al sinds 1926 haar apotheose in Schoten, maar er gingen toch wat geruchten dat dit in 2019 voor het laatst was. De Veuster verwijst die ongerustheid echter naar het verleden. “De Scheldeprijs blijft minstens in Schoten tot en met 2025”, zegt hij. “Ik ben zeer tevreden dat Flanders Classics niet alleen naar het financiële aspect heeft gekeken, maar ook rekening heeft gehouden met de traditie en de “ziel” van de wedstrijd, die onlosmakelijk me Schoten verbonden is.”

Om de finale van de 1.HC-wedstrijd voor de stad te behouden voor de start trekt de gemeente overigens wel haar portemonnee: “We trekken onze jaarlijkse gemeentelijke bijdrage op van 50.000 euro tot 75.000 euro, maar ik ben ervan overtuigd dat de bevolking en de hele gemeenteraad dit een bijzonder goede investering zullen vinden”, sluit de verheugde burgervader zijn verhaal af.

Volgend jaar zal de Scheldeprijs op 8 april plaatsvinden. De Nederlander Fabio Jakobsen was de afgelopen twee jaar de sterkste in het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.