‘Scheldeprijs blijft achter zonder vrouwenkoers’
foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg
woensdag 4 april 2018 om 13:12

‘Scheldeprijs blijft achter zonder vrouwenkoers’

De organisatie van de Scheldeprijs vindt dat de wedstrijd achterblijft zonder vrouwenkoers. Het idee om een Scheldeprijs voor vrouwen te organiseren leeft al langer, meldt Het Nieuwsblad. Concrete plannen zijn er echter nog niet.

Steeds meer Belgische klassiekers hebben naast een mannenversie ook een vrouwenkoers. Zo won Anna van der Breggen zondag de Ronde van Vlaanderen en zegevierden Jolien D’hoore en Marta Bastianelli eerder in respectievelijk de Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

Mager deelnemersveld
“We zitten ongelukkig op de kalender”, zegt organisator Piet De Smet in Het Nieuwsblad. “De Scheldeprijs valt ieder jaar samen met de Healthy Ageing Tour in Nederland. Als wij dan een wedstrijd organiseren, zouden we een mager deelnemersveld hebben.”

Hij zat al eens aan tafel met de Nederlandse rittenkoers, maar dat leverde weinig op. “Misschien biedt de start in Terneuzen nieuwe mogelijkheden. We kunnen bijvoorbeeld een etappe van die wedstrijd zijn. Ik vind het spijtig dat alle klassiekers innoveren met een vrouwenwedstrijd en dat wij voorlopig achterblijven”, besluit hij.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
4 april 2018 13:45
En straks bij iedere vrouwenkoers een mannenkoers???
4 april 2018 14:21
@jose vind jij dat er te weinig mannenkoersen zijn?
4 april 2018 14:59
Als de Giro kan starten in Israel, kan de Healthy Ageing Tour ook best starten langs de Schelde. Al denk ik dat de vrouwen eerder zitten te wachten op Parijs-Roubaix.
4 april 2018 15:08
Niet elke koers kan een vrouwenkoers hebben, daar zijn de vrouwenploegen qua rensters (en budget) te klein voor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.