Scheldeprijs start ook komende jaren in Nederland

vrijdag 10 februari 2023 om 15:28
Scheldeprijs start ook komende jaren in Nederland

foto: Cor Vos

De Scheldeprijs gaat ook de komende jaren in Nederland van start. Die intentie hebben organisator Flanders Classics, de gemeente Terneuzen en de provincie Zeeland uitgesproken op een officieel persmoment. 

De Scheldeprijs vertrekt sinds 2018 in Terneuzen. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Na 2023 is de intentie om de samenwerking met ten minste drie jaar verlengen. 

“We zijn uiteraard enorm verheugd dat Terneuzen en Zeeland net als ons positief in dit verhaal staan”, reageert Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “Terneuzen en Zeeland hebben met hun unieke karakter mee aan de identiteit van de Scheldeprijs gebouwd.”

“Wind en waaiers zijn sinds 2018 onlosmakelijk verbonden met de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker. Met de traditionele finish in Schoten kijken we er dan ook enorm naar uit om samen verder te schrijven aan dit uitzonderlijke sportieve verhaal.”

Op woensdag 5 april staat de Scheldeprijs dit jaar op de kalender. Tien WorldTour-teams, tien ProTeams en een continentaal team staan er op de startlijst.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone