Schelling zeer blij met zege, maar is ook kritisch: “Finale was veel te gevaarlijk”
foto: Cor Vos
dinsdag 4 april 2023 om 17:56

Schelling zeer blij met zege, maar is ook kritisch: “Finale was veel te gevaarlijk”

Ide Schelling was na afloop van de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland uiteraard dolblij met zijn overwinning, maar was tegelijkertijd ook zeer kritisch op de UCI. “Het is vreemd dat ze deze finale hebben goedgekeurd, het was echt veel te gevaarlijk.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De laatste kilometers van de tweede etappe verliepen in dalende lijn en dit leidde tot enkele hachelijke situaties. “Dit was echt veel te gevaarlijk. In de slotkilometers waren er heel wat valpartijen. De laatste kilometer was nog wel oké, maar daarvoor was het echt vragen om problemen. De meeste ploegen hadden echter geen sprint verwacht, maar dat zag ik al lang aankomen.”

“De laatste klim was namelijk erg eenvoudig. Gelukkig zat ik in de finale net voor de valpartijen. Ik zat goed geplaatst en ik kon goed de ruimte vinden. Met nog een kilometer te gaan liep het weer wat meer omhoog en kon ik naar voren rijden. Met nog 500 meter te gaan begon ik aan mijn sprint.”

Dit bleek de winnende tactiek, want Schelling wist in de laatste honderden meters Matteo Sobrero en David Gaudu knap achter zich te houden. Voor de 25-jarige Hagenees is het pas zijn tweede zege uit zijn profcarrière en zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau. “Ik ben echt heel erg blij met mijn eerste zege op WorldTour-niveau!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.