Schorsing dreigt voor Manzana Postobón na nieuw dopinggeval

maandag 20 mei 2019 om 18:16
Schorsing dreigt voor Manzana Postobón na nieuw dopinggeval

foto: Manzana Postobon

Manzana Postobón hangt een algehele schorsing boven het hoofd. De UCI heeft melding gemaakt van een positieve dopingtest van Juan José Amador, een 21-jarige Colombiaanse coureur. Het is de tweede positieve test binnen de ploeg, nadat eerder dit jaar Wilmar Paredes betrapt werd op EPO-gebruik.

Amador is vorig jaar op 22 oktober positief bevonden bij een out-of-competition controle. Er werden verdachte sporen aangetroffen van Boldenone. Dat zijn anabole steroïden die vooral populair zijn bij bodybuilders. De jonge Colombiaan, die sinds 2017 bij Manzana Postobón rijdt, heeft nog het recht op controle van de B-staal. Hij is voorlopig geschorst.

Omdat de zaak van Amador de tweede positieve dopingtest bij Manzana Postobón is binnen twaalf maanden, draagt de UCI de zaak over naar haar disciplinaire commissie. Die commissie kan een algehele straf van 15 tot 45 dagen uitdelen aan de ProContinentale ploeg.

Alex Cano (36) ook positief
De UCI liet ook weten dat de Colombiaan Alex Cano (36) is betrapt. Hij zou een verboden middel hebben gebruikt, is opgemaakt uit abnormale waarden die zijn gevonden in zijn biologische paspoort. Cano is voorlopig geschorst door de Internationale Wielerunie. In 2015 reed Cano één seizoen voor profploeg Colombia. Tegenwoordig rijdt hij voor de continentale formatie Coldeportes Zenu.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.