Schrijf je nu in voor de Vuelta-pool van WielerFlits Ploegleider
Win jij net zoals Roglic de Vuelta? - foto: Cor Vos
vrijdag 19 augustus 2022 om 07:00

Schrijf je nu in voor de Vuelta-pool van WielerFlits Ploegleider

We zijn alweer aanbeland bij de derde en laatste grote ronde van het jaar. Bij WielerFlits hoef je niets van de Vuelta a España 2022 te missen op het gebied van nieuws, voorbeschouwingen en interviews. Om het nog leuker te maken, hebben we in samenwerking met ploegleider.nl opnieuw een eigen managementspel: WielerFlits Ploegleider.

Met WielerFlits Ploegleider beleef je de Vuelta een stuk intenser, omdat het managen van je eigen ploeg de wedstrijd een extra dimensie geeft. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten. Het principe is eenvoudig: als een renner goed rijdt, scoor jij ook!

Hoe werkt het?
Je krijgt een fictief budget van 100 punten en daarmee moet je acht basisrenners en vijf reserves selecteren. Voorafgaand aan iedere etappe mag je één wissel doorvoeren, waardoor je met je team kunt spelen in bergetappes, massasprints en tijdritten.

Na iedere etappe scoren renners, truidragers, leden van de leider in het ploegenklassement en de meest strijdlustigste renner van de dag punten. Scoor extra punten door de juiste dagwinnaar – die niet in jouw team hoeft te zitten – te voorspellen. Ook in het eindklassement zijn punten te verdienen, net als met winnaars van nevenklassementen.

Jouw subleague
Wil je het spel nog spannender maken? Speel dan je eigen competitie tegen je vrienden of collega’s in een subleague. Maak je eigen subleague aan of word lid van een bestaande subleague en daag elkaar uit om te bepalen wie de beste Ploegleider is.

In de week voor de Ronde van Spanje krijg je van WielerFlits traditiegetrouw ook weer een aantal tips voor dit spel middels de beruchte WielerFlits Pooltips-video. Twijfel je te veel over een aantal namen of wil je nu wel een keer heel graag de onwetende collega verslaan die altijd maar wat invult? Kijk dan in de dagen voor de Gran Salida naar de WielerFlits Pooltips!

Wat kost het & wat kun je winnen?
Meespelen met WielerFlits Ploegleider tijdens de drie grote rondes (Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a Espana) kost €8 per team. Die deal kun je aan het begin van het jaar maken. Nu is alleen de Vuelta nog over. Daarin speel je mee voor €4 per team. Meld je hier aan!

Je strijdt in WielerFlits Ploegleider om de eer. Voor de winnaar is er wel een exclusief interview met WielerFlits voorbehouden. Zo kon je hier eerder lezen over Mas Boom en Goos Bies, die het WielerFlits Ploegleider-spel in respectievelijk de Giro d’Italia en de Tour de France wist te winnen.


Geef een reactie