Schurter en Neff winnen mountainbike test-event in Japan

zondag 6 oktober 2019 om 14:06
Schurter en Neff winnen mountainbike test-event in Japan

foto: Cor Vos

Wereldkampioen Nino Schurter heeft het mountainbike test-event gewonnen op het parcours waar volgend jaar de Olympische Spelen worden gehouden. De Zwitser was in de sprint de Fransman Victor Koretzky te snel af. Bij de vrouwen wist Jolanda Neff te winnen.

De vrouwen waren eerst aan de beurt op het Izu MTB Course, waar volgend jaar de Olympische wedstrijden op de mountainbike worden gehouden. Kate Courtney, winnares van de Wereldbeker was er niet bij. De Amerikaanse moest zich terugtrekken na een val tijdens een training, waarna haar knie moest worden gehecht. Ook wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot zou geen rol spelen, nadat ze bij een valpartij vroeg in de wedstrijd haar neus brak en moest opgeven.

Uiteindelijk zou Jolanda Neff het test-event lange tijd aanvoeren en zonder problemen de winst veiligstellen. Haar landgenote Sina Frei eindigde op de tweede plaats, de Nederlandse Anne Terpstra werd derde.

Schurter wint bij de mannen
Bij de mannen zou Mathieu van der Poel aanvankelijk deelnemen, maar de Nederlander vertrok toch niet naar Tokio. Zijn ploeg wilde extra belasting voor haar renner door weer een wedstrijd op een ander continent uit de weg gaan. Wereldkampioen Nino Schurter was wel van de partij en zou met de Fransman Victor Koretzky om de winst strijden. De Olympische kampioen van 2016 trok aan het langste eind toen de koers uitdraaide op een sprint. Luca Braidot werd derde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone