Schurter voor zevende keer wereldkampioen mountainbiken, Van der Poel derde
foto: PhotoPress.be
zaterdag 8 september 2018 om 17:02

Schurter voor zevende keer wereldkampioen mountainbiken, Van der Poel derde

Nino Schurter heeft voor de zevende keer in zijn carrière het wereldkampioenschap mountainbiken op zijn naam geschreven. De Zwitser wist in de slotfase van de wedstrijd in Lenzerheide zijn concurrent Gerhard Kerschbaumer af te schudden. Mathieu van der Poel ging halverwege koers in de achtervolging op de twee koplopers, maar strandde uiteindelijk op meer dan een minuut. Hij pakte de bronzen medaille.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel verliest halve minuut bij start
Tijdens het WK Mountainbike in Lenzerheide waren alle ogen gericht op Van der Poel. Zou hij de coureur zijn die de dit jaar dominerende Schurter van zijn troon kon stoten? Aanvankelijk zag het daar niet naar uit. Schurter nam direct in de eerste ronde de leiding en kwam met een halve minuut voorsprong op VDP de eerste finishpassage over, die vanaf plek 19 langzaam maar zeker zijn weg naar de kop van de koers vond.

foto: PhotoPress.be

Schurter en Kerschbaumer op kop, Van der Poel in de achtervolging
Schurter kreeg daarna gezelfschap van Kerschbaumer, terwijl Van der Poel in het achtervolgende groepje seconde voor seconde dichterbij het leidende duo kwam.  Toch ging het in de achtervolgende groep niet snel genoeg voor de Nederlander. Halverwege koers ontbond hij zijn duivels op jacht naar de kop.

Schurter wint, Van der Poel pakt brons
Heel even kwam de alleskunner van Corendon-Circus op twaalf seconden, maar daarna werd het verval langzaamaan ingezet. De twaalf seconden werden veertien seconden en de veertien seconden werden twintig seconden. Van der Poel moest alles geven om zijn podiumplek te behouden. En dat lukte.

Vooraan hielden Kerschbaumer en Schurter elkaar goed in de gaten. Pas in de laatste ronde was het Schurter die zijn Italiaanse vluchtgezel wist af te schudden, waardoor de Zwitser zichzelf voor de zevende keer in zijn carriere kroonde tot wereldkampioen.

foto: PhotoPress.be

Uitslag WK mountainbiken Lenzerheide:
1. flag-ch Nino Schurter
2. flag-it Gerhard Kerschbaumer
3. flag-nl Mathieu van der Poel

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 17:06
Wat een beest die Schürter! Maar Matje toch ook een fenomeen met zijn veelzijdigheid: Beste veldrijder (helaas geen WK...), 2e EK op de weg (en mooie overwinningen) en 3e op WK MTB (en 2e in de wereldbeker). Genieten!
8 september 2018 17:06
Jammer van de start, maar uiteindelijk had dat denkelijk niet uitgemaakt, dit is waar MvdP staat - en dat is mega knap. En er is nog tijd tot de OS...
8 september 2018 17:08
Mathieu nu ook het wk op de weg nog even mee pakken, toe...!
8 september 2018 17:14
Netjes van die schurter om voor 24duizend!! toeschouwers even zijn thuis wk te winnen.

Jammer van de slechte start van van der poel maar brons is toch ook erg netjes
8 september 2018 17:33
De verwachtte positie, die twee zijn al het hele jaar sterker.
8 september 2018 17:41
Deze start strook is toch niet wk waardig. Het wordt veel te snel, te smal om op te schuiven.
MvdP had kunnen winnen, als hij ook van de eerste rij mag starten. Nu kon Schurter hem tot op 15sec laten komen en dan aanzetten. Naja, na 1 ronde ben ik vooral de Vuelta gaan volgen. Toen had ik het al wel gezien. Balen !
    8 september 2018 17:46
    Nee hij had niet kunnen winnen.
    Schurter en Kerschbaumer zijn gewoon beter.
    8 september 2018 19:55
    .... en Schurter en Kerschbaumer zitten aan de puffertjes ..... maar dat mag niet gezegd worden.

    Heb echt wel respect voor Schurter, geniale combinatie van snelheid, techniek en doorzettingsvermogen en dat al jaren, maar net als bij Froome zit er wel een klein beetje een naar smaakje aan helaas.
8 september 2018 17:43
Ben wel benieuwd wat er dan volgend jaar of tijdens de OS andees zou zijn waarom poeleke deze 2 dan wel zou verslaan ...
    8 september 2018 17:45
    2 jaar meer ervaring voor vdP, en hij is de jongste van het stel. Time is on his side. Wellicht dat hij voor de OS een beetje meer focust ook.
    8 september 2018 18:24
    Twee jaar ervaring en technisch nog beter. Bijvoorbeeld in de snelle afdalingen zoals bij de Belgen werd gemeld.
8 september 2018 19:10
Mountainbike is, anders dan veldrijden, een sport voor geharde mannen. Kerschbaumer is 26 en komt pas dit seizoen aan de top. Nino had ook heel wat jaren nodig om een Wereldbeker te winnen. Als Mathieu doorzet, wordt hij ooit de grote man binnen deze sport. Schurter gaat ook geen eeuwigheid meer mee.
8 september 2018 20:10
Schurter heeft dit jaar al laten zien dat hij vaker te kloppen is dan in de afgelopen jaren. Hij blijft over het hele seizoen en met pieken er duidelijk bovenuit steken maar nog 2 jaar domineren wordt zwaar voor hem. Als Mathieu beter gaat klimmen dan maakt hij in 2020 een goede kans op goud! Op de MTB en op de weg!
    9 september 2018 00:28
    Het leek een zinnige redenering tot de laatste drie woorden. Op de weg heeft vdp echt nog niks op een berg laten zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.