Schurter wint wereldbeker Nové Mēsto, Van der Poel valt uit
© Orange Pictures / SF-Rob Jones
zondag 27 mei 2018 om 16:08

Schurter wint wereldbeker Nové Mēsto, Van der Poel valt uit

Nino Schurter heeft de wereldbeker mountainbiken in Nové Mēsto gewonnen. De wereldkampioen uit Zwitserland was in Tsjechië de beste na een spectaculaire race. Hij klopte Anton Cooper na een spannende sprint. Mathieu van der Poel kwam halverwege de race ten val en moest opgeven.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wereldbekerleider Mathieu van der Poel kende een goede start. In de eerste ronde nog viel concurrent Sam Gaze weg door een val na een lekke band. Wereldkampioen Nino Schurter wilde in de tweede ronde zijn concurrenten overboord gooien Enkel Van der Poel wist de Zwitser te volgen. Ook Lars Förster en Titouan Carod wisten hun wagonnetje nog aan te hangen.

In de derde ronde kwam Van der Poel hard ten val in een afdaling, vlak nadat Schurter druk zette aan kop. Onze landgenoot had zichtbaar last van zijn pols en moest een ronde later opgeven. In het vervolg bleef Schurter telkens deel uitmaken van de kopgroep, waarna hij het ook af wist te ronden. Anton Cooper uit Nieuw-Zeeland werd na een sterke comeback nipt geklopt in een sprint-à-deux.

Langvad verslaat Neff, Tauber tiende
Bij de World Cup voor vrouwen ging de overwinning naar Annika Langvad uit Denemarken. Zij was in een spannende tweestrijd met de Zwitserse Jolanda Neff. De derde plaats ging op 47 seconden achterstand naar Pauline Ferrand-Prévot. De beste Nederlandse was Anne Tauber, die vorige week in Albstadt nog derde werd, op plek tien. Anne Terpstra eindigde op de twaalfde plaats.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2018 21:38
Ondanks de val van Van der Poel, vond ik dit een mooie wedstrijd om te kijken.
28 mei 2018 10:47
Blijft een superatleet

Om te reageren moet je ingelogd zijn.