Scott Thwaites breekt wervelkolom na val op training
foto: Marcel Koch
donderdag 22 maart 2018 om 08:48

Scott Thwaites breekt wervelkolom na val op training

Scott Thwaites zal de komende periode niet kunnen koersen. De 28-jarige coureur van Dimension Data heeft bij een val op training zijn wervelkolom op meerdere plaatsen gebroken. Zijn Zuid-Afrikaanse werkgever laat in een verklaring weten dat de Brit afgelopen dinsdag succesvol onder het mes is gegaan.

Thwaites ligt op dit moment in stabiele toestand in het ziekenhuis. Het goede nieuws is dat hij geen verdere neurologische schade heeft opgelopen. De verwachting is echter wel dat hij staat voor een langdurig revalidatieproces.

Voor Dimension Data is het al de derde renner in korte tijd die wegvalt na een zware crash. Mark Cavendish klapte in de finale van Milaan-San Remo vol op een obstakel, waardoor hij door de lucht vloog en hard op zijn rug terecht kwam. De onfortuinlijke Brit kwam er nog relatief goed vanaf met een gebroken rib en schade aan de enkelbanden.

Gisteren kwam Mekseb Debesay zwaar ten val tijdens de vierde etappe van de Tour de Langkawi. Volgens de ploegarts heeft Debesay geen levensbedreigende verwondingen opgelopen, maar de Eritreeër verblijft op dit moment in ziekenhuis van Kuala Lumpur voor verder medisch onderzoek.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2018 08:57
Tweede? Derde lijkt me met het vallen van Debesay in Langkawi, of valt de schade mee?
22 maart 2018 09:17
Hoe is het mogelijk? Wat een pech heeft deze ploeg tot nu toe in het nieuwe seizoen! Scott zou één van de speerpunten in de keienklassiekers zijn geweest.
22 maart 2018 10:06
Jammer! Was een leuke om op te letten de komende weken.
22 maart 2018 13:53
Gatver, wordt er akelig van... dat is niet misselijk. Hopelijk niks blijvends. Je zou ook kunnen zeggen dat ie dan 'geluk' heeft gehad...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.