Scott Thwaites twijfelt over voortzetten carrière

Scott Thwaites twijfelt over voortzetten carrière

foto: Sirotti

zondag 9 december 2018 om 09:20

Scott Thwaites staat voor een belangrijke keuze: stoppen of doorgaan? Aan belangstelling geen gebrek. De Brit heeft namelijk de keuze uit verschillende ploegen. “Ik heb echter ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een bedrijf”, zo laat hij weten aan de Yorkshire Post.

Thwaites reed de voorbije twee seizoenen voor Dimension Data, maar kreeg onlangs te horen dat hij moet vertrekken bij de Zuid-Afrikaanse formatie. De 28-jarige renner heeft namelijk een moeizaam seizoen achter de rug, aangezien hij in maart zijn wervelkolom brak na een val op training.

Het was lange tijd onzeker of Thwaites überhaupt zou terugkeren als renner, maar hij maakte in juli alweer zijn comeback in de Ronde van Oostenrijk. “Dat was eigenlijk een bonus”, aldus de Brit. “Het belangrijkste was om weer volledig te herstellen, zodat ik weer normaal kon functioneren.”

Meer dan alleen fietsen
“Er zijn momenten geweest waarop ik dacht dat ik nooit meer zou terugkeren. Ik was er wel van overtuigd dat ik ooit weer op een fiets zou zitten, maar terugkeren als profwielrenner? De revalidatie verliep echter heel erg goed.” Toch wil dit niet zeggen dat Thwaites ook volgend jaar te zien zal in het peloton.

“Ik wil uiteindelijk gewoon gelukkig zijn in wat ik doe, zeker na het ongeluk. Er is meer in het leven dan alleen fietsen. Ik wil niet dat het wielrennen alles overneemt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.