Scott Thwaites vervolgt wielerloopbaan in continentaal circuit
vrijdag 18 januari 2019 om 14:36

Scott Thwaites vervolgt wielerloopbaan in continentaal circuit

Scott Thwaites zet zijn carrière voort bij Vitus Pro Cycling. Bij de continentale formatie moet hij met zijn ervaring uit het profpeloton de jonge renners verder helpen. Na twee seizoenen moest de Brit vertrekken bij Dimension Data, waarna hij openlijk twijfelde over de voortzetting van zijn loopbaan.

Bij een val op training vorig jaar maart brak Thwaites zijn wervelkolom, waarna een moeizaam seizoen volgde. Lange tijd was het onzeker of hij überhaupt zou terugkeren als renner, maar in juli maakte hij alweer zijn comeback in de Ronde van Oostenrijk. “Ik wil uiteindelijk gewoon gelukkig zijn in wat ik doe, zeker na het ongeluk”, zei hij begin december.

Vandaag werd dan bekend dat hij aan de slag gaat bij Vitus Pro Cycling, waar zijn WorldTour-ervaring goed van pas komt. Thwaites reed immers twee grote ronden (in 2016 de Vuelta en in 2017 de Tour) en negen keer stond hij aan het vertrek van de grote wielermonumenten. Profzeges boekte hij niet, maar wel reed hij al meermaals korte uitslagen in het eendaagse werk.

Onwrikbare normen
“Ik ben zeer verheugd om Scott te verwelkomen bij Vitus Pro Cycling”, reageerde ploegbaas Cherie Pridham, met wie Thwaites al eerder samenwerkte. “Onze ploeg is in 2019 sterk in de breedte en Scott belichaamt de onwrikbare normen die van een professional worden geëist.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.