SD Worx-Protime bevestigt Giro-deelname Lotte Kopecky, nog geen beslissing over Tour
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 10 april 2024 om 10:17

SD Worx-Protime bevestigt Giro-deelname Lotte Kopecky, nog geen beslissing over Tour

Lotte Kopecky zal dit voorjaar nog de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik betwisten, maar de wereldkampioene kijkt ook al vooruit naar de zomermaanden. En dan met name naar de Olympische Spelen. Kopecky zal – in voorbereiding op de Spelen – de Giro d’Italia Women betwisten.

Dat heeft Danny Stam, sportief manager bij SD Worx-Protime, laten weten aan Het Laatste Nieuws. “Lotte zal de Giro rijden. Een ideale koers om zelf ritwinst te scoren en te verbeteren. Lotte gaat niet op hoogtestage voor aanvang van de Spelen. We blijven op de laagvlakte en proberen haar via rittenkoersen te laten groeien naar haar topniveau”, schetst Stam.

De Giro d’Italia Women (7-14 juli) eindigt dertien dagen voor de olympische tijdrit in Parijs. Vorig jaar besloot de 28-jarige Kopecky nog te passen voor de Italiaanse ronde en gaf ze de voorkeur aan de Tour de France Femmes. In 2019, 2020 en 2022 stond ze wel aan het vertrek van de Ronde van Italië voor vrouwen. In de editie van 2020 boekte ze haar eerste zege op WorldTour-niveau.

Of Kopecky dit jaar ook de Tour zal betwisten, is nog steeds onduidelijk. De Ronde van Frankrijk voor vrouwen begint op 12 augustus in Rotterdam, amper één dag na het omniumnummer (discipline in het baanwielrennen) op de Olympische Spelen in Parijs.

Wel of geen Tour: “Belangrijkste is wat zij wil”
“Een longlist voor de Tour is er nog niet, omdat bepaalde rensters geblesseerd zijn en het nog niet duidelijk is of ze fit zullen geraken”, aldus Stam. “Na Luik-Bastenaken-Luik zal ik met Lotte samenzitten en spreken over de Tour. Het belangrijkste is wat zij wil.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.