SD Worx-Protime, Visma | Lease a Bike en dsm-firmenich PostNL rijden Tour de France Femmes 2024, zeven wildcards uitgedeeld
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2024 om 17:56

SD Worx-Protime, Visma | Lease a Bike en dsm-firmenich PostNL rijden Tour de France Femmes 2024, zeven wildcards uitgedeeld

Drie Nederlandse en drie Belgische ploegen gaan op maandag 12 augustus van start in de Tour de France Femmes. Organisator ASO heeft de 22 deelnemende ploegen bekendgemaakt en onder meer SD Worx-Protime, Visma | Lease a Bike en dsm-firmenich PostNL melden zich voor een ’thuiswedstrijd’ bij het Grand Départ in Rotterdam. Daarnaast zijn er zeven wildcards uitgedeeld.

Lotto Dstny Ladies voegt zich dankzij een van de wildcards bij AG Insurance-Soudal en Fenix-Deceuninck, de enige twee Belgische Women’s WorldTeams die verplicht zijn om deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. Ook Canyon-SRAM, Ceratizit-WNT, FDJ-Suez, Human Powered Health, Lidl-Trek, Liv-AlUla-Jayco, Movistar, Roland, UAE Team ADQ en Uno-X Mobility behoren tot de topklasse.

Cofidis en Tashkent City hebben een verplichte wildcard gekregen op basis van hun prestaties in 2023. Naast Lotto Dstny hebben ook Arkéa-B&B Hotels, EF Education-Cannondale, Laboral Kutxa Fundacion Euskadi en St. Michel-Mavic-Auber93 een reguliere wildcard ontvangen. Zij zijn op papier een continentaal UCI-team, maar mogen op uitnodiging deelnemen aan wedstrijden in de Women’s WorldTour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.