Sean De Bie: “De Nederlandse mentaliteit bij Roompot-Charles bevalt me wel”
woensdag 30 januari 2019 om 20:46

Sean De Bie: “De Nederlandse mentaliteit bij Roompot-Charles bevalt me wel”

Sean De Bie vertrok in de winter van 2017 op 2018 bij Lotto Soudal om meer voor zijn eigen kunnen te rijden. Na een jaar Véranda’s Willems-Crelan, trekt hij komend seizoen het shirtje aan van fusieploeg Roompot-Charles. Dat is het team van ploegleiders en voormalig wereldtoppers Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. Een ideale ploeg voor iemand die inzet op eendagsklassiekers.

“Het voelt allemaal toch wel nieuw aan”, vertelt De Bie in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Er zijn slechts zes renners van vorig jaar overgebleven. De Nederlandse inbreng is groot. Ik zal broodje kroket moeten leren eten, maar dat lust ik wel”, lacht hij. “De Nederlandse mentaliteit is natuurlijk wel anders. Onze noorderburen zeggen onmiddellijk waar het op staat. Rond de pot draaien, kennen ze niet. Dertien ploegmakkers zijn Nederlanders. Ook alle ploegleiders komen uit Nederland. Die mentaliteit bevalt me wel. Uiteindelijk is alles gericht op professionalisme en daar hebben we de Hollanders geen lessen in te leren.”

De Belg begint zijn seizoen op Mallorca. “Daar zal ik in principe de eerste en de vierde Trofeo voor mijn rekening nemen, omdat die het best bij mij passen. Na afloop van die vier eendagswedstrijden blijf ik nog even op de Balearen om in ideale omstandigheden verder op te bouwen naar de echte start van het seizoen toe. Daarna reis ik rechtstreeks door naar de Ruta del Sol. Hoe mijn Belgisch openingsweekend er zal uitzien, is op dit moment nog geen uitgemaakte zaak. Omloop Het Nieuwsblad of Kuurne-Brussel-Kuurne? Of beide? De komende dagen pleeg ik daar met de ploegleiding verder overleg over.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.