Sean De Bie: “Ik leun dicht tegen mijn topniveau aan”
© Cor Vos
Nico Dick
zaterdag 22 mei 2021 om 20:13

Sean De Bie: “Ik leun dicht tegen mijn topniveau aan”

Twee Belgen in de top vijf van de Tour du Finistère. Benoît Cosnefroy haalde het nipt van Sean De Bie. Baptiste Planckaert werd vijfde. “Ik ben tevreden, ook al strand ik op een paar centimeter van de zege”, reageerde De Bie na afloop.

“Met de jonge Gil Gelders (18) in de vroege vlucht en daarna ook nog Louis Blouwe in de aanval, zaten we met de rest van de ploeg in een zetel”, doet De Bie zijn verhaal. “Zo konden we daarachter rustig de kat uit de boom kijken. Zelf had ik veel vertrouwen, met een oplopende finish die me op het lijf geschreven was.”

“Ik verloor dat vertrouwen onderweg evenwel net voor het ingaan van de plaatselijke ronde omdat het er zeer snel aan toeging en het peloton nog bijzonder groot was. Maar in de slotfase ging het gelukkig weer crescendo met het gevoel, nadat op de laatste passage op de klim aan de finish een pak renners de rol losten.”

Ervaring
“In de finale heb ik mijn ervaring gebruikt”, ging De Bie verder. “Ik wist dat ik zelf de sprint moest lanceren. Cosnefroy was me echter voor en zette de spurt al in op 250 meter van de streep. Ik heb onmiddellijk gereageerd, maar ik strandde op een paar centimeter. Jammer, maar ik anderzijds ben ik zeker tevreden van het resultaat.”

“Ik voel dat ik stilaan mijn beste niveau benader. Ik liet al goede dingen zien in Turkije en Hongarije, al was dat vooral van onze sprinters Aniolkowski en Dupont. Een renner als ik heeft niet veel kansen om zelf een goed resultaat te rijden, omdat heel wat wedstrijden op een sprint eindigen. In die optiek was de Tour du Finistère een mooie gelegenheid.”

De Bie kampte in het begin van de lente met knieproblemen, maar de lijken intussen achter de rug. De volgende wedstrijden op zijn kalender zijn de Boucles de la Mayenne en Dwars door het Hageland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.