Sean De Bie mist nog wedstrijdritme na knieblessure
foto: Cor Vos
maandag 15 maart 2021 om 12:38

Sean De Bie mist nog wedstrijdritme na knieblessure

Zondag, tijdens Parijs-Troyes, merkte Sean De Bie dat hij nog altijd wedstrijdritme mist, nadat hij in januari kampte met een knieblessure. Als gevolg daarvan moest hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gas terug nemen. Woensdag, in Nokere Koerse, wil hij een nieuwe stap zetten.

“In januari had ik last van een ontsteking in mijn kniepees en daarom moest ik het iets rustiger aan doen in de voorbereiding op het seizoen”, meldde De Bie via zijn ploeg Bingoal-WB. Drie weken kon de 29-jarige coureur niet zwaar trainen. “In Omloop Het Nieuwsblad pakte ik de draad weer op, iets te vroeg, denk ik. Parijs-Troyes was mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Ik voelde dat mijn vorm prima is, maar ik mis nog wedstrijdritme. Ik denk dat ik nog een paar wedstrijden nodig heb om weer op niveau te komen. Mijn knieproblemen zijn haast verdwenen.”

Woensdag gaat hij voor de zevende keer in zijn carrière van start in Nokere Koerse. In die koers reed hij drie jaar geleden nog naar de achtste plaats. “Het is een zware wedstrijd, waar de hele dag hard wordt gereden. Daarna rijd ik Brugge-De Panne; in het verleden heb ik de Driedaagse De Panne-Koksijde wel eens gedaan, maar de huidige wedstrijd is heel anders. De wind is daar een belangrijke factor. Daarna concentreer ik me op Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen – al moet het Vlaamse programma nog worden vastgesteld.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.