Sean De Bie verlegt na het BK cross de focus weer naar de weg
foto: Cor Vos
vrijdag 10 januari 2020 om 17:10

Sean De Bie verlegt na het BK cross de focus weer naar de weg

Sean De Bie verlegt na het BK veldrijden zijn focus naar het wielrennen op de weg. De aanwinst van Wallonie Bruxelles heeft er dan elf crossen op zitten. “De hoofdreden dat ik de hele winter actief geweest ben in het veld is omdat 2019 verstoord is geweest door mijn ernstige val in mei.”

De Bie begon zijn crossseizoen met de Kermiscross in Ardooie, waarna een hele ris Spaanse crossen volgde in oktober en november. Daarna keerde hij terug naar België in de Jaarmarktcross van Niel. Onlangs werd hij tiende in Bredene, 21e in de GP Sven Nys en weer tiende in de Cyclocross Gullegem. “Ik had zeven jaar lang niet echt aan cyclocross gedaan, behalve misschien Boonen en Friends in 2014”, vertelt hij in een persrelaas van Wallonie Bruxelles. “Ik was gestopt omdat het moeilijk was geworden om in de cyclocross resultaten te behalen na een compleet wegseizoen.”

De belangrijkste reden dat hij nu toch de hele winter actief was in het veld, is omdat zijn seizoen 2019 verstoord werd door een ernstige valpartij in mei. Bij een frontale botsing met een auto liep hij meerdere botbreuken op. “Cyclocross is een blok van een uur en ik heb het gevoel dat ik sinds de herfst ben verbeterd hierdoor. Half januari zal ik deelnemen aan de stage van het team in Calpe. Ik had al een brede basis tijdens het kamp in december. Maar met deze volgende stage hoop ik het seizoen te starten met een conditie die nagenoeg top is.”

Nog eenmaal duikt De Bie dus het veld in. Tijdens het BK veldrijden wil hij vanaf de derde startrij een goede start maken om vervolgens zo lang mogelijk contact te blijven houden met de besten. Na het BK en het trainingskamp in Calpe hoopt hij zijn eerste resultaten te behalen in de GP La Marseillaise en de Ster van Bessèges.

Voorlopig programma Sean De Bie
flag-be BK veldrijden in Antwerpen (12 januari)
flag-es Trainingsstage in Calpe
flag-fr GP La Marseillaise (2 februari)
flag-fr Etoile de Bessèges (25 februari-9 februari)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.