Sean De Bie voorlopig aan de kant met rug- en bekkenproblemen
Sean De Bie (rechts voor) foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 28 februari 2020 om 08:23

Sean De Bie voorlopig aan de kant met rug- en bekkenproblemen

Sean De Bie zal voorlopig niet in actie komen namens Bingoal-Wallonie Bruxelles. De 28-jarige renner heeft nog altijd last van rug- en bekkenproblemen en neemt noodgedwongen gas terug. De Bie zal wel zijn geplande trainingen afwerken, zo laat de ploeg weten.

De oud-renner van Lotto Soudal en Roompot-Charles heeft een moeilijke periode achter de rug, aangezien hij vorig jaar werd aangereden op training. De heuvelspecialist liep hierbij meerdere gebroken ribben, een barst in het borstbeen, breuken in zijn schouderblad, een gekneusde long en milt én een bekkenbreuk op.

De Bie was hierdoor lange tijd uit de roulatie, maar bleek aan het einde van 2019 weer fit genoeg om te koersen. Toch noteerde de renner meerdere DNF’jes in Belgische eendagskoersen en ook dit seizoen verloopt moeizaam. Zo moest De Bie al vroegtijdig opgeven in de Ster van Bessèges en de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

De Bie leek na een goede winter, hij deed mee aan verschillende Belgische en Spaanse crossen, klaar voor het nieuwe wegseizoen, maar heeft dus nog altijd last van zijn rug en bekken. De coureur neemt nu noodgedwongen wat rust, in de hoop de problemen onder controle te krijgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.