Sean Quinn volgt Quinn Simmons op als Amerikaans wegkampioen, Kristen Faulkner pakt titel bij de vrouwen
foto: Cor Vos
maandag 20 mei 2024 om 09:28

Sean Quinn volgt Quinn Simmons op als Amerikaans wegkampioen, Kristen Faulkner pakt titel bij de vrouwen

Sean Quinn zal een jaar lang in the Stars and Stripes mogen rijden. De 24-jarige renner kroonde zich zondag tot Amerikaans op de weg in Charleston. Brandon McNulty en Neilson Powless mochten mee op het podium. Kristen Faulkner pakte de titel bij de vrouwen.

De renners kregen in Charleston een koers van 212 kilometer voor de wielen geschoven. Quinn Simmons, die sinds Strade Bianche al niet meer in actie kwam, verdedigde zijn titel niet. We zouden dus een nieuwe kampioen van de Verenigde Staten krijgen.

In de finale vormde zich een kopgroep van drie, met daarbij twee renners van EF Education-EasyPost: Quinn en Powless. Zij wisten McNulty niet te lossen, maar in de sprint vloerde Quinn de renner van UAE Emirates wel. Powless eindigde als derde.

Afgelopen woensdag stond al het tijdritkampioenschap van de Verenigde Staten op het programma. Daar ging McNulty wel met de zege lopen. Tyler Stites was toen de verrassende nummer twee, Powless werd ook daar derde.

Faulkner veruit de sterkste
Bij de vrouwen was de titelstrijd op de weg minder spannend dan bij de mannen. Kristen Faulkner was duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. De renster van EF Education-Cannondale kwam na 127 kilometer solo over de streep, met bijna een minuut voorsprong op Ruth Edwards (Human Powered Health). Coryn Labecki finishte op meer dan vijf minuten als derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.