SEG Racing juicht met podiumplekken NK
Foto: Youri IJnsen/WielerFlits
zaterdag 27 juni 2015 om 23:02

SEG Racing juicht met podiumplekken NK

Opleidingploeg SEG Racing reed een verdienstelijk NK bij de beloften. Zilver en brons gingen aan het eind van de avond mee in de ploegleidersauto van Michiel Elijzen. Renners Fabio Jakobsen (18, eerstejaars belofte) en Davy Gunst (20) mochten naast winnaar Stan Godrie mee het podium op, die in de straten van Emmen de snelste was van zestien koplopers. Het stemde de ploeg dan ook tevreden.

Elijzen: ‘Blij dat SEG de koers gekleurd heeft’
Met een ongekend hoog gemiddelde van 46,6 kilometer per uur (170,3 km in drie uur, 39 minuten en veertien seconden) raffelden de beloften hun wegwedstrijd af. Aan het eind van de rit staat SEG Racing op de plekken twee en drie. “Natuurlijk winnen we liever”, vertelt Elijzen na afloop aan WielerFlits. “Maar deze medailles zijn ook super goed, al zijn het niet de mooiste. Toch is het NK altijd een goede test, maar tegelijkertijd ook een gok op dit weinig selectieve parcours. Jakobsen reed erg slim en sterk, dat is knap als eerstejaars. We zijn sowieso bezig aan een goede week, woensdag bij de tijdrit voor beloften waren we al één (Steven Lammertink, red.) en vier  (Koen Bouwman, red.). Het is mooi om de ploeg hier aan de mensen te laten zien. We draaien een goed eerste seizoen. Dat maakt mijn werk leuk en ik ben dan ook blij dat SEG Racing vandaag de koers mede gekleurd heeft.”

Jakobsen: ‘De streep kwam net te vroeg’
Jakobsen spurtte uiteindelijk naar plek twee. Hij geeft tekst en uitleg over de finale: “We zaten met z’n tweeën in de kopgroep. Daarbij zaten vijf renners van Rabobank en weet je dat Stan de rappe man is. Je weet dat ze dan gaan aanvallen om de andere jongens onder druk te zetten. Daarnaast waren er nog twee of drie man van andere teams die weg wilden rijden. Ik besloot op mijn sprint te gokken. Het is jammer dat er net eentje rapper is, omdat Stan zich in de finale toch net iets meer kan sparen. Ik moest daarentegen nog twee keer achter een jongen van Rabobank aanspringen, want anders zijn ze weg. Uiteindelijk kwam ik in zesde positie onderdoor uit de bocht. Op dat moment had ik geen wiel, waardoor ik eigenlijk toen al mijn sprint moest aangaan. Stan kwam vervolgens vanaf rechts, met ongeveer een fietslengte voorsprong. In zijn slipstream kom ik langszij en hard opzetten, maar de streep kwam helaas net te vroeg. Desalniettemin ben ik blij met zilver.”

Gunst: ‘Twee van de zes op het podium, dat is gewoon goed’
Het feest werd voor SEG min of meer compleet toen ook Gunst zichzelf opwerkte naar een podiumplek en zodoende Godrie en Jakobsen vergezelde op de persconferentie na afloop. “Vooraf had ik zeker getekend voor een derde plek”, beaamt de nummer drie. “Maar als je ziet op welke positie ik de bocht uitdraai en waar ik dan eindig, dan is het op zich jammer. Toch denk ik dat ik tevreden mag zijn met dit resultaat. Voor de ploeg is het in ieder geval mooi. Het is jammer dat je de winnaar niet hebt, maar als je in het eerste jaar van deze ploeg met twee jongens op het podium staat, dan mag je niet ontevreden zijn. Zeker omdat we niet echt een kopman hadden. We moesten er proberen bij te zitten en kijken hoe het dan uitkwam. Iedereen van de ploeg was ook goed in vorm de laatste tijd. Als er dan twee van de zes renners op het podium staan, doe je het gewoon goed. Ook omdat Rabobank met zo veel jongens startte.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2015 23:37
De Zeeuwse leeuwen op een NK zonder wind op 3 en 6!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.