Segaert troeft wereldkampioen af in Il Piccolo Lombardia: “Geeft een kick”

maandag 3 oktober 2022 om 11:11
Segaert troeft wereldkampioen af in Il Piccolo Lombardia: “Geeft een kick”

foto: Cor Vos (archief)

Il Piccolo Lombardia, de beloftenversie van de Ronde van Lombardije, werd zondag gewonnen door een Belg: Alec Segaert. De 18-jarige renner van Lotto Soudal was de snelste in een sprint van een kopgroep vier. Hij verwees de kersverse wereldkampioen Yevgeniy Fedorov naar de tweede plek.

“Op dergelijke manier een topkoers als Il Piccolo Lombardia winnen geeft natuurlijk een kick”, zegt Segaert, die zijn verhaal doet op de site van zijn ploeg. “Ik voelde me de volledige dag enorm goed en op de top van de Ghisallo, de langste beklimming van het parcours, muisden we er met vijf renners vandoor.” Op de top van de Madonna del Ghisallo was het nog zo’n vijftig kilometer naar de streep.

“Na de twee beklimmingen op de lokale lus werd de kopgroep verder uitgedund naar drie, maar toen er aan het eind nog wat gepokerd werd kon een vierde man nog aansluiten juist voor de laatste bocht”, aldus Segaert. Hij moest het in de spurt opnemen tegen Yevgeniy Fedorov, Jordan Labrosse en Welay Hagos Berhe. “Ik maakte er op de klinkertjes een lange sprint van en kon zo wereldkampioen Fedorov afhouden.

Segaert wordt op 1 juli 2024 prof bij Lotto-Dstny, de opvolger van Lotto Soudal. Tot die tijd blijft de Europees kampioen tijdrijden bij de opleidingsploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone