Seingever ontkomt ternauwernood aan ongeluk in Tour de Yorkshire
maandag 7 mei 2018 om 09:45

Seingever ontkomt ternauwernood aan ongeluk in Tour de Yorkshire

De laatste etappe van de Tour de Yorkshire heeft bizarre beelden opgeleverd. In een bocht liep het bijna slecht af voor een seingever. De man kon maar net een volgwagen van Astana ontwijken.  

De seingever stond in een bocht opgesteld om de renners attent te maken op een naderende verkeersheuvel, maar de bestuurder van de volgwagen had hem blijkbaar niet gezien. De man ontkwam nipt aan een botsing. Van het verkeersbord dat zich op het punt bevond, is weinig over.

Excuses Astana
Via social media heeft Astana inmiddels onthuld dat de betrokken ploegleider direct na afloop van de race zijn excuses heeft aangeboden bij de organisatie van de Tour de Yorkshire. De ploeg betreurt het incident ten zeerste en probeert naarstig in contact te komen met de betreffende seingever om persoonlijk excuus te maken.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2018 09:50
Holy smoke! Zitten ze in de ploegleiderswagen ook al aan de zware pijnstillers ofzo?
7 mei 2018 10:40
Nette reactie van Astana. Bestuurder zat half te slapen denk ik.
7 mei 2018 10:53
Damn! Maar goed dat hij op tijd wegsprong. Gezien het aantal auto's dat doorgaans achter een peloton aan rijdt, is het eigenlijk een wonder dat dit niet vaker gebeurt.
7 mei 2018 11:05
Heel apart. De bestuurder kan toch gewoon letten op de belijning die aangeeft dat er een opstakel aan zit te komen, net als de eerdere auto's?
De sportdirecteur zal wel teveel met de wedstrijd bezig zijn geweest, zou zich toch vooral moeten concentreren op het rijden.
7 mei 2018 11:08
Direct na de wedstrijd? Lijkt me dat wanneer je zo'n ongeluk veroorzaakt je toch gelijk aan de kant van de weg stopt?
7 mei 2018 12:54
Even lekker aan de Stilnoct gezeten van te voren?
7 mei 2018 13:01
Ik neem aan dat iedereen die kwaad was op de seingever die wegsprong toen Wout van Aert zijn richting op kwam, nu kwaad is omdat deze seingever wegsprong toen de Astana auto op hem afkwam?
Blij dat het zo afloopt, die vent was anders morsdood geweest.
7 mei 2018 13:24
Als je soms op camerabeelden in een ploegleiderswagen ziet waar de chauffeur vooral niet mee bezig is, is het een wonder dat er niet met enige regelmaat ernstige ongelukken gebeuren.
7 mei 2018 15:34
Wat Zjoske zegt. Bij de RVV hangen er altijd camera's in de auto's en is een wonder dat er nooit serieus een ongeluk gebeurt. Die ploegleiders hebben hartslag van 180 (die dikke van QS althans) en ondertussen hangen ze met 1 arm uit de auto om bidon te geven, de andere hand heeft de microfoon vast waar hij door geen schreeuwt en ondertussen kijkt hij ook nog op zijn tv. En dit allemaal dat hij tussen hordes mensen en renners rijdt. Komt een dag dat dit goed mis gaat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.