Seizoensrevelatie Betsema wordt beloond met volwaardig profcontract
foto: PhotoPress.be
woensdag 28 november 2018 om 15:47

Seizoensrevelatie Betsema wordt beloond met volwaardig profcontract

Denise Betsema is dit veldritseizoen misschien wel dé revelatie bij de vrouwen. De 25-jarige Texelse bereikte onlangs weer een nieuwe mijlpaal door in Koksijde haar eerste wereldbekercross te winnen. Dit is ook teammanager Jurgen Mettepenningen niet ontgaan, die haar semi-profcontract heeft omgezet in een volwaardig profcontract.

“Ze verdient het”, zo geeft Mettepenneningen aan in gesprek met Het Nieuwsblad. “Haar transfer is voor ons een duidelijke schot in de roos. Dit hadden wij ook niet zien aankomen”, aldus de grote baas, die ook de toenemende populariteit van de vrouwencross nog maar eens aanstipt.

“Het vrouwenveldrijden zit in de lift. Ik zag de kijkcijfers van de uitzending van afgelopen zaterdag in Wachtebeke, en het marktaandeel was ronduit indrukwekkend. Het verschil in kijkcijfers tussen de vrouwen- en mannencross was niet eens zo groot”, aldus Mettepenningen, die de organisatie van de Ambiancecross in handen heeft.

Zeven overwinningen 
Betsema won dit seizoen al zeven veldritten. Naast zeges in Wachtebeke én Koksijde, won ze eerder op het seizoen al de GP van Neerpelt. Daarnaast zegevierde ze in twee manches van de EKZ Cross Tour, met respectievelijk Aigle en Hittnau. Verder was ze beste in Lutterbach en Poprad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.