Seizoensrevelatie Marta Cavalli twee jaar langer bij FDJ-SUEZ-Futuroscope

donderdag 1 december 2022 om 11:34
Seizoensrevelatie Marta Cavalli twee jaar langer bij FDJ-SUEZ-Futuroscope

foto: Cor Vos

Marta Cavalli zal ook de komende jaren uitkomen voor de Franse formatie FDJ-SUEZ-Futuroscope. De 24-jarige Italiaanse, die in 2022 haar definitieve doorbraak beleefde in het peloton, heeft voor twee jaar bijgetekend.

Cavalli was in het voorjaar misschien wel de revelatie, aangezien ze met de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl twee prestigieuze klimklassiekers wist te winnen. In de Amstel Gold Race sprong ze op het juiste moment weg uit een elitegroepje, in de Waalse Pijl bleek ze sterk voor Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. De Italiaanse was als klassementsrenster ook zeer succesvol, met als sportieve uitschieter een tweede plaats in de Giro d’Italia Donne.

Het was voor Cavalli echter ook een seizoen met twee gezichten. Eind juli kwam ze namelijk ten val in de tweede etappe van de Tour de France Femmes. Ze leek eerst nog de dans te ontspringen, maar werd vervolgens vol in haar rug geraakt door de Australische Nicole Frain van Parkhotel-Valkenburg en klapte zo hard tegen het asfalt. Cavalli liep een hersenschudding en een rugtrauma op en stond voor een lange revalidatieperiode. Ze moest onder meer passen voor het WK in Wollongong.

Ambitieus
In het najaar kon ze echter nog een paar keer een rugnummer opspelden en werd ze nog zesde in de Giro delll’Emilia en achttiende in de Ronde van Romandië. Cavalli denkt nu vooral weer aan het nieuwe seizoen. “Ik ben zeer tevreden met mijn contractverlenging. Er is sprake van een goede samenwerking en een sterke band. Ik ben erg ambitieus en de ploeg is ook klaar om me te ondersteunen”, laat ze weten in een perscommuniqué.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone