Seizoensstart Nairo Quintana in Vuelta a San Juan

zaterdag 1 december 2018 om 09:10
Seizoensstart Nairo Quintana in Vuelta a San Juan

Voor Nairo Quintana begint het nieuwe seizoen met de Vuelta a San Juan, die op 27 januari begint. Aansluitend rijdt de 28-jarige klassementsrenner van Movistar in eigen land de Tour Colombia. Dat meldt Ciclismo Internacional.

Quintana stemt zijn wedstrijdprogramma komend seizoen volledig af op de Tour de France, waar hij na podiumplaatsen in 2013, 2015 en 2016 eindelijk eens op het hoogste treetje wil komen te staan.

In de komende dagen reist de Colombiaan naar Spanje, waar hij zich bij zijn ploeggenoten zal voegen. Op 18 december wordt namelijk in de Spaanse hoofdstad de officiële presentatie van Movistar gehouden, waar ook de andere plannen uit de doeken zullen worden gedaan.

Eerste deelname
Met zijn eerste deelname aan de Vuelta a San Juan, hervat Quintana de competitie ruim een week eerder dan afgelopen seizoen. Toen was de Colombia Oro y Paz zijn eerste wedstrijd, waarin hij overigens meteen tweede eindigde.

Daarna volgden top 5-klasseringen in de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Zwitserland. In de Tour de France won hij vervolgens weliswaar de etappe naar Saint-Lary-Soulan, maar bleef hij met een tiende plek ver verwijderd van het eindpodium.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair