Selectief parcours met kasseien tijdens BK wielrennen 2019
foto: Cor Vos
vrijdag 22 maart 2019 om 14:38

Selectief parcours met kasseien tijdens BK wielrennen 2019

Precies honderd dagen voor het BK wielrennen is het parcours van de wedstrijd voorgesteld aan het publiek. Vanuit het centrum van Gent leidt de koers de renners onder meer langs Drongen, de woonplaats van tweevoudig Belgisch kampioen Walter Godefroot die daarmee wordt geëerd.

Het startsein voor het BK wielrennen wordt gegeven aan het Emile Braunplein, nabij het stadhuis van Gent. Van daaruit rijdt het peloton in zuidelijke richting de stad uit richting Oosterzele en Zottegem, waar de kasseistroken van de Lange Munte, de Paddestraat en de Lippenhovestraat meermaals moeten worden betwist.

Daarna rijden de renners terug richting Gent, waar een lokale omloop via Drongen wacht die acht keer moet worden afgelegd. Na 224 kilometer is de aankomstlijn getrokken langs de Watersportbaan. Daar wordt een opvolger gezocht voor Yves Lampaert, die vorig jaar in Binche de nationale titel veroverde.

Selectief parcours
Godefroot noemt het een hele eer dat hij het gezicht is van het BK wielrennen. “Ik vind het alvast een heel selectief parcours”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Via Gent trekken de renners naar de Vlaamse Ardennen en worden er enkele pittige kasseizones aangedaan. Ik vergelijk het een beetje met het BK van Bornem in 1972, toen ik onder meer Eddy Merckx achter mij liet.”

“De omloop leent zich tot een lange ontsnapping. Ik verwacht een zeer tactisch steekspel en zeker geen massasprint. Mijn favoriet? Ik kan bijna niemand anders zeggen dan Tiesj Benoot, een streekgenoot. Hij maakt volgens mij wel kans om het af te maken met zijn talent”, aldus Godefroot, die in 1965 en 1972 de titel pakte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.