Sénéchal: “Renners feliciteerden me na klap aan Walscheid”

woensdag 9 oktober 2019 om 09:38
Sénéchal: “Renners feliciteerden me na klap aan Walscheid”

De klap die Florian Sénéchal afgelopen donderdag na afloop van de Münsterland Giro uitdeelde aan Max Walscheid, maakte het nodige los in de wielerwereld. Naast afkeuring, ontving de Fransman ook felicitaties van collega’s. Toch kijkt hij niet met trots terug op het incident. “Die reactie zegt niet wie ik ben”, vertelt Sénéchal aan RTBF. “Dat was de adrenaline.”

De klap was een reactie op een gevaarlijk manoeuvre van Walscheid. “Ik liep dit seizoen al een zware blessure op en was bang. Ik kwam donderdag tegen hoge snelheid ten val en heb me gelukkig niet opnieuw geblesseerd. Maar ik beschouw hem (Walscheid, red.) als een gevaarlijke renner. Veel renners hebben mij gefeliciteerd dat ik hem een klap verkocht heb”, aldus de Fransman.

Sénéchal – die dezelfde avond al zijn excuses aanbood – benadrukt echter dat zijn actie niet goed was. “Maar laat me duidelijk zijn: voor het imago van onze sport en mijn ploeg is dit niet goed. Ik zou het niet opnieuw doen. De volgende keer zou ik eerst tot rust moeten komen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.