Senne Hulsmans en Jan Kino versterken Soudal Quick-Step Development Team

vrijdag 23 september 2022 om 14:37
Senne Hulsmans en Jan Kino versterken Soudal Quick-Step Development Team

Hulsmans in beeld - foto: Sara Siemons

Senne Hulsmans en Jan Kino zullen in 2023 het Soudal Quick-Step Development Team versterken. De twee jonge Belgen komen beiden over van Elevate p/b Home Solution-Soenens. Zowel Hulsmans en Kino reden dit seizoen hun eerste jaar bij de beloften.

De 18-jarige Hulsmans reed in zijn eerste seizoen bij de beloften een aantal keer top-10 in eendagskoersen zoals de wedstrijden in Retie, Roeselare en Heist op den Berg. “Mijn eerste jaar op het continentaal niveau was niet makkelijk. Ik heb wel veel geleerd, ervaring opgedaan en gebouwd aan mijn toekomst. Dat ik nu de stap kan zetten naar het Development Team van Soudal Quick-Step is een droom”, vertelde Hulsmans in een persbericht van de ploeg.

‘Voelt als thuiskomen’
Hulsmans zijn achternaam doet allicht een belletje rinkelen, zijn vader is namelijk ex-profwielrenner Kevin Hulsmans. “Mijn vader reed vroeger voor Quick-Step. Ik ben opgegroeid in een wielermilieu en alles draaide om Quick-Step. Het voelt een beetje als thuiskomen, ook al is het niet in de grote ploeg. Het is gewoon fantastisch.” Bovendien wordt Kevin Hulsmans ploegleider bij de opleidingsploeg. “Dat voelt heel bijzonder”, aldus de jonge Hulsmans.

Naast Hulsmans heeft ook Kino een transfer kunnen versieren. De 19-jarige Belg kende een moeilijker seizoen door gezondheidsredenen, maar kan nu uitkijken naar een nieuwe start. “Het is de beste omgeving om ons op hoog niveau te ontwikkelen. Ik hoop dat ik me volgend seizoen kan laten zien als klimmer, want daar heb ik dit jaar een grote kans voor gemist. Een ander doel van mij is om meer aan mijn tijdrit te werken en die te verbeteren.”

Ploegleider Roosens: “De tijd geven om zich te tonen”
Bart Roosens, teammanager van het Soudal Quick-Step Development Team is blij met de komst van de twee talenten. “Zoals altijd geef ik eerstejaars U23-renners twee jaar de tijd om zich te tonen. Daarom wil ik deze twee jonge jongens nog minstens één jaar de tijd geven om zich verder te ontwikkelen en te bewijzen waartoe ze in staat zijn.” Roosens sloot vervolgens af door Hulsmans te beschrijven als een klassieke renner en een sprinter, Kino daarentegen is volgens hem een klimtalent met een grote motor.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone