Senne Leysen: “Blij dat ik mee was in de vlucht maar koop er niets mee”

Senne Leysen: “Blij dat ik mee was in de vlucht maar koop er niets mee”

foto: Cor Vos

zondag 1 maart 2020 om 07:00

In de eerste wedstrijd in België voor zijn nieuwe ploeg Alpecin-Fenix reed Senne Leysen zich meteen in de kijker. Hij ging mee in de vroege ontsnapping die al vroeg in de wedstrijd werd teruggepakt. “Ik ben tevreden dat ik mee was, maar het had langer mogen duren”, blikt hij terug.

“Het was heel nerveus van bij de start, maar dat is wel normaal tijdens de Omloop”, zegt Leysen. “Iedereen is nerveus bij de eerste grote klassieker in België en zeker als er zoveel wind is. Zodra er een groepje wegreed voor de vroege vlucht, moest er iemand van de ploeg mee zijn. Ondanks de stevige wind zijn we vrij snel kunnen wegrijden.”

“Uiteindelijk hebben de Belgische spoorwegen ons genekt. Halfweg koers stonden we voor een gesloten overweg. We hadden toen nog tweeënhalve minuut, maar het peloton was volop aan het koersen. Dan weet je dat het moeilijk wordt om nog lang voorop te blijven rijden”, aldus Leysen.

De renner van Alpecin-Fenix was zelf de aanstoker van de ontsnapping. “Ik zag een goed moment om te gaan. Eerst waren we met twee weg, en daarna kwamen er nog drie aansluiten. Op het moment dat we werden teruggepakt was het nog heel ver, en ik voelde wel dat mijn tank nog niet helemaal leeg was. Het is gewoon jammer dat we al zo vroeg werden teruggepakt, maar dat is koers. Ik heb nog even vooraan kunnen standhouden, maar na de Paddestraat was het beste eraf en was de koers over voor mij. Dat is ook niet abnormaal. Ik ben blij dat ik mee was in de vlucht, maar ik koop er niet veel mee.”

Leysen was vooraf een van de renners die waren aangeduid om mee te gaan in de vroege vlucht. “We hadden een paar beschermde renners, het is dan altijd handig om iemand mee te hebben in de vroege vlucht. Zo zet je hen figuurlijk uit de wind. Het is zo ook makkelijker om de koers te sturen vanuit de auto. Stel dat iemand van de ploeg in de tegenaanval gaat, kan de renner die al voorop rijdt nog steun bieden.”

Grote afwezige bij Alpecin-Fenix was uiteraard Mathieu van der Poel die met griep in bed ligt. “Dat Mathieu er niet bij was, zorgde er misschien voor dat we wat meer ruimte kregen van de grote ploegen om mee te gaan in de aanval. Dat heb ik vandaag proberen uitspelen.

Nog paar procentjes beter worden

Vorige week reed Leysen de Ronde van de Algarve, waarna hij het deze week rustiger aandeed om vandaag met een fris gevoel aan de start van de Omloop te staan. “Hopelijk kan ik er de volgende weken nog een paar procentjes bij doen. Mijn tijdrit bijvoorbeeld in de Ster van Bessèges was niet slecht, maar ik voel dat ik nog wat progressie moet maken en ook kan maken. Dat geeft me een goed gevoel.”

Nu volgt er nog een stage met de ploeg om toe te werken naar de rest van het Vlaamse voorjaar. “Welke wedstrijden ik zal rijden staat nog niet vast. Maar mijn rol wordt waarschijnlijk gelijkaardig aan die van vandaag: de ploeg in een zetel zetten door mee te gaan met een vroege ontsnapping. En als ik niet meezit, de kopmannen zo lang mogelijk bijstaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone