Sep Vanmarcke: “Het ging boven verwachting goed”
Foto: Sirotti
zaterdag 7 maart 2015 om 18:32

Sep Vanmarcke: “Het ging boven verwachting goed”

Sep Vanmarcke is vandaag als vierde geëindigd in de Strade Bianche. Op de laatste grindstrook – met nog dertien kilometer tot de finish – moest hij zijn drie vluchtgenoten laten gaan. “Ik ben veel verder gekomen dan ik vooraf had gedacht”, aldus Vanmarcke op de website van zijn ploeg.

“Het ging boven verwachting goed”, vervolgt de Belg. “Het is jammer dat ik geen podium rijd, maar ik ben blij te constateren dat mijn niveau bergop sterk verbeterd is ten opzichte van vorig jaar. Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor het voorjaar.”

Ploegleider Erik Dekker is onder de indruk van zijn renner. “Ik heb een schitterende wedstrijd gezien. Sep had dit zelf niet verwacht, maar ik wist dat hij dit kon. Hij heeft echt een knappe koers gereden. Zeker als je weet dat hij halverwege de wedstrijd, op een heel vervelend moment, een mechanisch defect opliep. Net als vorige week knokte hij zich binnen no-time terug naar voren, maar in de finale zag je dat hij net dat beetje extra miste. Daar baal je na afloop dan toch wel een beetje van.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2015 18:38
Biedt toch perspectieven voor Ronde van Vlaanderen later dit jaar.
7 maart 2015 18:42
Dat biedt zeker perspectieven voor de RVV en Roubaix. Hij is zeker klaar voor dit voorjaar.
7 maart 2015 18:45
Sorry, maar die perspectieven waren er toch al? Ik herhaal het maar weer eens: sinds de Omloop vorig jaar Top 5 in elke klassieker!
7 maart 2015 19:05
Vanmarcke uitstekend . Ik ben bang dat de jumbo ploeg in de breedte veel te zwak is om hem in de finale af te zetten van de grote klassiekers
7 maart 2015 19:05
Had nooit verwacht dat Sep hier mee zou kunnen doen, met die steile beklimmingen. Onwijs knappe prestatie!
7 maart 2015 19:21
@lyndalid afgelopen Kbk geen top 5 ;)

Verder natuurlijk een klasbak en een genot voor de koers in alles.
7 maart 2015 19:25
@ zijlstra35
als Vanmarcke geen pech krijgt heeft hij niet eens een ploeg nodig. wat een beest vandaag weer!
edit; vandaag ook weer pech gehad, lees ik net.
7 maart 2015 19:35
@deninhovdw
KBK een klassieker noemen is ook veel te veel eer.
7 maart 2015 20:07
Quote:
Ik ben bang dat de jumbo ploeg in de breedte veel te zwak is om hem in de finale af te zetten van de grote klassiekers

Hem afzetten in de finale zal geen probleem zijn normaal gesproken. Daarna zal hij het echter wel alleen moeten doen, maar buiten die van Etixx en misschien Sky zullen weinig kopman nog een mannetje aan hun zijde hebben als het er echt om gaat. In de breedte vind ik de ploeg dan geen zwakke plek. Vanmarcke wordt voor de finale bijna altijd op een goede positie afgezet op de belangrijke momenten in de wedstrijd.

Voor Vlaanderen (en misschien E3) is de subtop echter wel wat wankel. Enkel Wynants en Tankink kun je normaal gesproken verwachten bij een vroege afscheiding van een groep van de sterkste dertig renners op de Vlaamse hellingen. Wat dat betreft zou het goed zijn als Hofland een flinke stap zou zetten in dat werk.

Voor Roubaix zie ik geen problemen. De meeste mannen van de vaste kern rond Vanmarcke komen daar het best tot hun recht. Dat was vorig jaar ook goed te zien.
7 maart 2015 20:17
@LL
Inderdaad, vorig jaar was hij er overal dichtbij. Maar wat hij nu laat zien is toch nog een grote stap verder! Ik ben écht benieuwd.
7 maart 2015 21:55
Hij heeft echt veel indruk gemaakt op mij vandaag. Had niet verwacht dat hij gezien zijn postuur zo goed zou klimmen. Ik gun hem dit voorjaar echt een grote zege.
7 maart 2015 22:02
@F4L

Heb zojuist de laatste 10 km terug gezien. Was inderdaad wel indrukwekkend hoe hij toch nog bijna terugkwam. Heb ergens gelezen dat hij 3kg zwaarder is dan vorig jaar. In Vlaamse wedstrijden zal dat geen nadeel zijn, maar als de klimmetjes wat langer worden zal dat wel meespelen. Desondanks toch een goede wedstrijd gereden in deze pracht koers.
7 maart 2015 22:11
Die 3 kilo klopt inderdaad, hij zei bij de ploeg presentatie dat het allemaal spiermassa was. Ben echt heel benieuwd naar de komende weken.
7 maart 2015 22:47
Ik denk, dat Tom van Asbroeck naast Tankink en Wynants ook goed mee kan komen in de E3 en Gent-Wevelgem.
7 maart 2015 23:04
Wevelgem moet hem wel lukken, E3 is een stuk lastiger en daar zal hij de finale niet rijden. Als hij al mee zal doen, aangezien het misschien verstandiger is om Hofland en hem fris te houden voor zondag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor het zwaardere Vlaamse werk nog niet echt onder de indruk ben van de potentie van Van Asbroeck. Vorige week zondag was hij op de Oude Kwaremont in ieder geval niet zo sterk. Hofland heeft wat dat betreft een streepje voor.
8 maart 2015 00:54
Misschien moeten we de AGR maar ook een realistisch doel maken voor Sep.
8 maart 2015 10:02
Quote:
kelderfan - 7 maart 2015 om 22:47
Ik denk, dat Tom van Asbroeck naast Tankink en Wynants ook goed mee kan komen in de E3 en Gent-Wevelgem.

Welnee, Van Asbroeck kon in Kuurne niet eens mee met de beste 20-30 man. Hofland is beter in dat werk.

De prestatie qua ploeg van Lotto-Jumbo was gisteren redelijk beschamend, zelfs met 5 man. Ik weet niet wat er allemaal is gebeurd maar van een Paul Martens mag je toch verwachten dat die in elk geval de live-uitzending haalt. Op de kasseien voorzie ik dan weer niet zoveel problemen, weinigen zullen betere knechten hebben dan Wynants of Tankink.
8 maart 2015 10:19
Ook van Emden moet in staat geacht worden om Sep tot het aanbreken van de finales bij te staan, hij schiet wat later in gang dan afgelopen jaar... maar hij moet (zeker tegen de tijd dat Roubaix op het menu staat) toch dat niveau van vorig voorjaar weer kunnen halen
8 maart 2015 10:40
en Tjallingiiii dan?
8 maart 2015 10:48
Ja inderdaad. Iedereen lijkt Tjallingii te vergeten en ook Wagner en Leezer worden vergeten. Het team is echt niet zo zwak als de meesten denken.
8 maart 2015 11:35
De Ploeg is te zwak te weinig renners die een finale kunnen rijden
8 maart 2015 11:37
Ik kan niet zeggen dat TLJ een onthutsend zwakke ploeg heeft voor de aankomende klassiekers. Maar veel beter is het (nog) niet.

De Belgen zijn al ok. Maar van Van Asbroeck mag je boven de 200km nog niet te veel verwachten. Met Tankink lijkt het wel goed te komen, maar de rest moet nog flink aan de bak. Ben erg benieuwd wat P-N en de T-A brengen.
8 maart 2015 12:12
Quote:
Ja inderdaad. Iedereen lijkt Tjallingii te vergeten en ook Wagner en Leezer worden vergeten. Het team is echt niet zo zwak als de meesten denken.

Dat zijn inderdaad hele goede knechten om Vanmarcke de eerste vijf uur van een klassieker op de goede posities af te zetten, maar buiten Roubaix (waar weinig kopmannen beter ondersteund zijn dan Vanmarcke) kun je ze er in de finale echt niet meer bij verwachten. Ze komen op de hellingen gewoon wat te kort om mee te zitten.

Voordeel van een Tjallingii is wel dat hij vooruit kan komen te zitten in de voorfinale en dan nog genoeg inhoud heeft om later zijn werk te doen. Dat zou een manier voor hem kunnen zijn om er na de Taaienberg in de aanloop naar Kwaremont en Pater nog bij te zitten. Nadeel van zijn poging is dan weer dat je het risico loopt met je groepje daarvoor al ingelopen te worden, waardoor je in een nutteloze periode van de wedstrijd energie hebt lopen verspillen.
8 maart 2015 23:55
Sep is zelf heel sterk. Maar zijn ploeg is voor het klassieke werk in Vlaanderen en Roubaix niet sterk genoeg. Dat kan hem nog zuur opbreken tegen de sterke formaties van SKY en Etix.Maar hij verdient het echt om een keer een grote klassieker te winnen. Ik denk wel dat Vlaanderen zijn voorkeur geniet.
9 maart 2015 01:13
Vanmarcke en TLJ zullen in ieder geval met een plan moeten komen. Want alleen met bruut hard fietsen gaat hij niet winnen. Meezitten in de vroege ontsnapping is misschien niet eens zo verkeerd. Andere ploegen moeten dan het gat dichten. Zitten ze niet mee dan zie ik het zo gebeuren dat TLJ het gat wil dicht rijden en dan is het team opgeblazen voor ze aan de finale beginnen en zit Sep snel alleen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.