Sep Vanmarcke: “Ik heb nog vijf kansen”

woensdag 13 maart 2019 om 12:41

Sep Vanmarcke zal zich de start van zijn voorjaar anders voorgesteld hebben. Begin deze maand kende de renner van EF Education First een off-day in Omloop Het Nieuwsblad, waar hij parkeerde op de Berendries. Daarna kwam hij niet meer in actie. Desondanks maakt hij zich na deze mindere dag vooralsnog geen zorgen.

“Ik ben nog niet ongerust geweest”, vertelt hij tijdens een interview met Het Nieuwsblad. “Waarom zou ik? De week voor de Omloop won ik nog een koers. Weliswaar geen WorldTour, maar wel tegen Pinot en Bardet”, kijkt hij terug.

“En de dinsdag na de Omloop trapte ik al opnieuw normale waarden op training”, stelt hij vast. “Ik heb de voorbije tien jaar nog nooit een slechte dag gehad in de klassiekers. Tot vorige week. Voor alles een eerste keer.”

Doordat steeds meer renners uit de Ardennenklassiekers ook de kasseikoersen rijden, verandert het koersverloop. “Mijn type renners – de pure kasseispecialisten – krijgt minder kansen dan vroeger. Er wordt meer tempo gereden, in plaats van te accelereren en dan weer stil te vallen,” analyseert Vanmarcke, die zich geen zorgen maakt over het vervolg van zijn seizoen. “Ach, er is nog maar één klassieker gereden. In heb nog vijf kansen”, voorspelt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.