Sep Vanmarcke: “Ik kwam tekort als het erom ging”

zondag 7 april 2019 om 19:27
Sep Vanmarcke: “Ik kwam tekort als het erom ging”

Vanmarcke in het wiel van Vandenbergh - foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke maakte in de Ronde van Vlaanderen een succesvolle rentree na zijn knieblessure die hij opliep in de E3 BinckBank Classic. Het succes was nog groter, want hij zag ploegmaat Alberto Bettiol winnen. “Het is zeker geen verrassing”, zegt hij tegen Sporza. “Hij reed gewoon super sterk. Schitterend voor de ploeg dat we het nu kunnen afmaken.”

“Na een half uur kwam ik er steeds meer in”, aldus Vanmarcke over zijn knieblessure. “Hoe harder ze gingen koersen, hoe beter dat het werd. Ik heb het de hele koers gevoeld en dat kostte mij veel krachten op het einde. Onverwachts kon ik meespringen, dat was wel op een ideaal moment omdat ik dan van voren was. Ik kwam veel tekort omdat ik geen kracht kon zetten. Ik moest alle zeilen bijzetten om ze te volgen.”

Nadat de kopman van EF Education First moest lossen bij het groepje met Dylan van Baarle en Kasper Asgreen, was hij van waarde voor Sebastian Langeveld en Bettiol. “Ik kon ze toen nog wel zo hard mogelijk naar de Kwaremont brengen”, blikt Vanmarcke terug. Op die beklimming plaatste Bettiol de beslissende aanval.

‘Bettiol reed gewoon super sterk’
“Het is zeker geen verrassing. In Tirreno-Adriatico was hij heel sterk en in Harelbeke deed hij mee voor de overwinning”, aldus Vanmarcke over zijn Italiaanse ploegmaat. “Hij heeft een sterke laatste tien kilometer in de benen. Hij reed gewoon super sterk. Schitterend voor de ploeg dat we het nu kunnen afmaken.”

Volgende week hoopt Vanmarcke mee te doen in Parijs-Roubaix, maar kan hij strijden om de knikkers? “Ik denk dat ik wel goed kan zijn. Ik voelde dat ik vandaag tekort kwam als het erom ging. Hopelijk kan de pijn minder zijn, dan kan ik zeker een goede wedstrijd rijden”, laat hij weten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.