Sep Vanmarcke kiest voor overwegend Vlaams voorjaarsprogramma in 2023
foto: Cor Vos
zaterdag 24 december 2022 om 17:01

Sep Vanmarcke kiest voor overwegend Vlaams voorjaarsprogramma in 2023

Sep Vanmarcke heeft zijn programma voor de eerste maanden van 2023 uit de doeken gedaan. De 34-jarige renner zal komend voorjaar vooral veel Vlaamse koersen rijden. Dat liet hij na afloop van de Shifting Gears Beachrace in Zeebrugge, waar hij derde werd, weten aan Sporza.

Vanmarcke zal zijn seizoen evenwel een behoorlijk eindje van huis beginnen. Hij rijdt eerst de Saudi Tour (30 januari tot en met 3 februari), waarna hij ook nog de Ruta del Sol (15 tot en met 19 februari) betwist. Vervolgens is het Vlaamse openingsweekend – de Omloop Het Nieuwsblad (25 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (26 februari) – aan de beurt. De dinsdag daarop start Vanmarcke ook nog in Le Samyn.

De klassiekercoureur van Israel-Premier Tech slaat daarna Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico over. In plaats daarvan bereidt hij zich via een trainingskamp voor op een blok vol kasseikoersen. De eerste daarvan is Nokere Koerse (15 maart), de laatste Parijs-Roubaix (9 april). Tussendoor zal hij te zien zijn in de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Scheldeprijs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.