Sep Vanmarcke opent seizoen op Franse bodem: “Had er mijn bedenkingen bij”

donderdag 7 februari 2019 om 08:52
Sep Vanmarcke opent seizoen op Franse bodem: “Had er mijn bedenkingen bij”

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke stoomde zich de afgelopen jaren steevast in Spaanse en Portugese koersen klaar voor het klassieke voorjaar. Dit seizoen gooit de dertigjarige Belg het echter (noodgedwongen) over een andere boeg.

“De jongste jaren reed ik altijd in Valencia en de Algarve als opstap naar het openingsweekend”, vertelt Vanmarcke aan Het Nieuwsblad. Dit jaar doet EF Education First echter niet mee aan die rittenkoersen. Daarom begint Vanmarcke, aanvoerder van de ploeg tijdens de Vlaamse voorjaarsklassiekers, zijn wielerjaar in de Ster van Bessèges, die vandaag op gang wordt geschoten. “Ik had er eerst mijn bedenkingen bij, maar nu ben ik blij dat ik hier zit.”

Ook de rest van het programma van Vanmarcke is anders in vergelijking met voorgaande seizoenen: “Voor het eerst sla ik Kuurne over om fris te zijn in maart en april”, vervolgt de kasseienspecialist. “Ik pas ook voor het weekend van de Strade Bianche.” Verder staat Tirreno-Adriatico wel, maar Milaan-San Remo niet op het programma van Vanmarcke.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair