Sep Vanmarcke over EF Pro Cycling: “Ik heb geen idee hoe de ploeg er voor staat”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 juli 2020 om 19:03

Sep Vanmarcke over EF Pro Cycling: “Ik heb geen idee hoe de ploeg er voor staat”

Sep Vanmarcke is einde contract bij zijn ploeg EF Pro Cycling. Maar als het aan de Vlaming zelf ligt, dan rijdt hij ook aankomend seizoen nog voor het Amerikaanse WorldTour-team. “Mijn voorkeur is op dit moment bijtekenen.”

“Maar op dit moment liggen alle gesprekken daarover stil. Ik sta in contact met mijn management en blijkbaar zijn andere ploegen geïnteresseerd. Maar mijn voorkeur gaat uit naar bijtekenen”, zo vertelt Vanmarcke aan Het Nieuwsblad.

EF Pro Cycling moet dan wel blijven bestaan. Alhoewel Vaughters nadrukkelijk afstand nam van de geruchten dat zijn ploeg in noodweer verkeerde, blijven de geruchten in het peloton hardnekkig aanhouden.

Vanmarcke weet er het zijne niet van, maar kan zich wel voorstellen dat sponsor Education First zich in zware tijden begeeft. “Sponsor Education First verkoopt opleidingen en reizen. Die zitten dus vol in de hoek waar de klappen vallen. Ik heb geen idee hoe de ploeg er nu voorstaat”, is hij duidelijk.

Toch heeft Vanmarcke vertrouwen in een goede afloop. Dat komt ook omdat de klassiekerrenner ervaring heeft met eerdere sponsorperikelen. “Ik heb ervaring, ja. Rabobank gestopt, Belkin gestopt, Garmin gefuseerd met Cervelo, Cannondale in nauwe schoentjes… Nu is het dus opnieuw een half twijfelgeval. Eerlijk: alle voorgaande keren is het goed gekomen. Ik ga ervan uit dat het nu opnieuw zo zal zijn. Ik heb me er nog nooit zo weinig in opgejaagd als nu.”

Programma
Vanmarcke verblijft momenteel in Livigno, waar hij de puntjes op de i zet voor de herstart van het seizoen. Voor Vanmarcke zal deze herstart zijn in de Ronde van Polen, waarna hij normaal gesproken ook de Binckbank Tour rijdt en zeker Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Verder staat ook het Canadese tweeluik en het EK op de weg op zijn programma, maar voor die laatste wedstrijd moet hij dan wel geselecteerd worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.