Sep Vanmarcke over nieuwe trainer: “Samenwerking bevalt goed”
zaterdag 16 maart 2019 om 12:15

Sep Vanmarcke over nieuwe trainer: “Samenwerking bevalt goed”

Sep Vanmarcke is tevreden over de samenwerking met oud-renner Peter Schep, door wie hij sinds dit seizoen wordt gecoacht bij EF Education First. Hiervoor moest de Belg wel breken met Luc Wante, die hem al trainde sinds zijn jeugd.

“Laat ik benadrukken dat ik heel tevreden was met mijn vorige trainer. Maar de ploeg wilde het anders aanpakken, waardoor verschillende renners uit de ploeg van trainer moesten wisselen”, vertelt Vanmarcke aan WielerRevue. Sinds dit seizoen valt hij in de groep renners van Schep, waarvan ook Matti Breschel, Sebastian Langeveld, Julius van den Berg, Moreno Hofland en Daniel McLay deel uitmaken.

“De samenwerking met Schep bevalt goed. Ik merkte direct dat hij veel kennis heeft van het trainerschap.” Volgens de Belg verschillen trainers uiteindelijk niet veel van elkaar. “Enkel op details. Dit was voor mij een ideaal moment om eens een andere prikkel te krijgen in mijn carrière.” De focus in de ploeg is tevens terug op het tijdrijden en dat had meteen effect. In de tijdritten in de Etoile de Bessèges en de Tour de La Provence reed hij al naar de top-10.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.