Sep Vanmarcke wint openingsrit Tour du Haut Var
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 22 februari 2019 om 17:19

Sep Vanmarcke wint openingsrit Tour du Haut Var

Sep Vanmarcke heeft de openingsetappe van de Tour du Haut Var gewonnen. In Mandelieu la Napoule kwam de Belg als eerste over de streep. Julien El Farès eindigde op de tweede plaats, Giulio Ciccone werd derde. Voor Vanmarcke, die tevens de eerste leider is, was het een langverwachte zege: zijn vorige zege dateert van 2016.

In de openingsrit van de driedaagse Franse koers kreeg het peloton een heuvelachtig parcours voorgeschoteld. Twee keer moesten de renners namelijk de top van de Col de Vence ronden, waarna in de finale de beklimming van de Col du Tanneron wachtte. Vanaf de top was het dan nog tien kilometer tot de streep in Mandelieu la Napoule.

Het regende al vroeg in de etappe aanvallen om een lange ontsnapping op touw te zetten, maar uiteindelijk waren drie renners succesvol. Julien Bernard, Damien Touze en Mathieu Burgaudeau sloegen de handen ineen en met een voorsprong van vier minuten begonnen zij aan de eerste passage van de Col de Vence.

Vanmarcke sprint het snelst
Het peloton hield de marge lange tijd op vier minuten, maar op de tweede passage van de Col de Vence begon het verschil toch wat terug te lopen. Op de top had de kopgroep nog drie minuten. Bij het ingaan van de laatste veertig kilometer smakte Burgaudeau tegen het asfalt, maar de jonge Fransman kon terugkeren bij zijn compagnons.

Het peloton had de achtervolging echter ingezet en nog voor de voet van de laatste hindernis van de dag kwam alles weer samen. Het peloton was flink uitgedund en uiteindelijk zou een kleine groep renners sprinten om de dagzege. Daarin was Sep Vanmarcke de snelste. De Belg klopte Julien El Farès en Giulio Ciccone in de sprint.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2019 18:39
EF Education First nu al evenveel overwinningen als heel 2018 ?
Nice one, Sep !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.