vrijdag 7 juli 2023 om 07:55

Sepp Kuss als klimluitenant van Jonas Vingegaard: “Meer dan van onschatbare waarde”

Video Sepp Kuss heeft deze Tour de France nog maar eens bewezen van goud waarde te zijn. De Amerikaanse klimmer deed Tadej Pogacar afzien in de Pyreneeën, waarna Jonas Vingegaard van hem weg demarreerde. “Kuss kan boven zichzelf uitstijgen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

 Vanaf 2019 heeft Kuss élk jaar een renner van Jumbo-Visma naar het podium geloodst in een grote ronde. Een bijzondere statistiek. Het toont aan dat Kuss misschien wel de beste klimknecht in het peloton is, wat natuurlijk van onschatbare waarde is voor Vingegaard en Jumbo-Visma.


Bekijk het item ‘De onschatbare waarde van Sepp Kuss’ vanaf 10.00:


“Kuss is een geweldige renner”, beaamt ploegleider Merijn Zeeman. “Hij heeft zijn dagen en dan kan hij echt een beslissende rol hebben. Ik denk dat hij een goede manier heeft gevonden in hoe hij grote rondes rijdt. Op sommige dagen staat hij op spaarstand, op andere dagen stijgt hij boven zichzelf uit.”

Ook Arthur van Dongen benadrukt de cruciale rol van Kuss. “Het is heel bijzonder. We weten allemaal dat Sepp een van de beste klimmers van het peloton is. Als je die in je ploeg hebt, naast een kopman als Jonas, dan heb je een heel mooie tandem”, aldus de Nederlandse ploegleider. “Primoz Roglic wilde hem per se meehebben in de Giro d’Italia, en voor Jonas geldt hetzelfde hier in de Tour. We zijn heel blij met een renner als Sepp in de ploeg”, vult Zeeman nog aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.