Sepp Kuss kan etappezege niet geloven: “Deze is nog niet ingedaald”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2019 om 18:10

Sepp Kuss kan etappezege niet geloven: “Deze is nog niet ingedaald”

Sepp Kuss won zondagmiddag de vijftiende etappe in de Ronde van Spanje. De Amerikaan kon enkele minuten na de finish nog niet geloven wat hij even daarvoor had gepresteerd: “Deze zege is heel groot, maar eerlijk gezegd is deze nog niet ingedaald. Wat een ongelooflijke dag!”

“We waren aan het begin van de etappe oplettend met de ploeg, want we wisten dat Movistar en Astana coureurs met de vlucht mee zouden sturen”, doet de winnaar zijn verhaal. “Toen ik zag dat Izagirre en Soler meeglipten, ben ik ze gevolgd, omdat ik wist dat zij sterke renners zijn voor een tactische zet later in de etappe.”

“Halverwege de etappe was het gat nog heel klein, dus zorgde ik dat ik alleen volgde in de kopgroep, zodat ik Roglic nog zou kunnen helpen als de groep klassementsrenners weer terug zou keren”, gaat hij verder. “Toen het gat groter werd, kreeg ik de ruimte om voor de etappe te gaan.”

Tot slot bedankt de Amerikaan de toeschouwers in de Vuelta, met wie hij zijn zege in de slotkilometer uitgebreid vierde: “De passie van de toeschouwers maakt de Vuelta zo speciaal. Ik heb zoveel goede dagen met hen gehad vol enthousiasme. Zelfs als je dertig minuten achter de winnaar rijdt, duwen ze je nog omhoog! Dat maakt het wielrennen zo mooi.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.