Sepp Kuss naar de Vuelta
foto: Sirotti
maandag 13 augustus 2018 om 08:19

Sepp Kuss naar de Vuelta

Kersvers Tour of Utah-winnaar Sepp Kuss zal namens LottoNL-Jumbo de Vuelta betwisten, zo bevestigt ploegleider Sierk Jan de Haan tegenover VeloNews. Voor de 23-jarige Amerikaan betekent dit zijn debuut in een grote ronde.

Volgens De Haan is de keuze niet gemaakt vanwege het presteren van Kuss in Utah, maar lag de beslissing al veel eerder vast. “We hebben dit al besloten voor Utah toen we zagen dat hij aan het groeien was en goed presteerde. Maar wat hij hier (Utah, red.) vervolgens doet is overweldigend.”

Kuss won in Utah alle drie de bergetappes en kroonde zich tot eindwinnaar van de Amerikaanse rittenkoers. Terwijl hij voorafgaand aan de Tour of Utah nog geen enkele overwinning bij de profs had. “Toen ik te horen kreeg dat de Vuelta tot de mogelijkheden behoorde, heeft dat me superveel motivatie gegeven”, legt Kuss zijn presteren uit.

In de Vuelta zal Kuss gaan ontdekken hoe het is om drie weken lang te moeten koersen. “Het zal heel moeilijk gaan zijn. Ik heb nog nooit zoiets gedaan, dus ik zal het week voor week bekijken.”

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2018 12:07
Zeker zijn mi Kruijswijk, bennett, de tier, Kuss, van Poppel en Leezer toch wrs ook wel.
Nog 2 erbij uit: Boom, van Emden, van Hoecke, Battaglin, Wagner (lijkt me niet), Lindeman (lijkt me ook niet, zou Vuelta rijden, werd Giro).
Bouwman rijdt zeker geen Vuelta. Clement is nog niet hersteld.
13 augustus 2018 12:24
Bijna mijn idee nu Kuss meegaat naar de Vuelta.
Kruijswijk en Bennett met De Tier, Kuss en Battaglin voor 't klimwerk.
Voor de ondersteuning van de kopmannen lijken mij Boom en Leezer zeker.
De laatste plaats voor Van Emden, Van Hoecke, Van Poppel.
13 augustus 2018 13:10
Dat wordt 2 weken de rode Kuss in zijn wiel de bergen overslepen voor Kruijssie !
13 augustus 2018 13:14
Hopelijk kan Kuss in de Vuelta,wat Bernal in de Tour kon, namelijk bevestigen.
Verder vind ik het écht aandoenlijk,dat er nog steeds mensen in Boom geloven.
13 augustus 2018 13:27
Boom komt terug na een zware hart operatie, waar hij nu staat gaan we deze week wel zien. Zie ook ander artikel.
Hij won vorig jaar nog de Tour of Britian inclusief een ITT.
13 augustus 2018 13:29
Lars Boom had een groot probleem. Maar hij zegt in de Telegraaf, dat hij zich na de TdP een stuk beter voelt. Dat zal de Binckbank moeten uitwijzen.
Het is ook de gunfactor.
13 augustus 2018 13:49
Ik snap niet helemaal wat je probeert te zeggen met gunfactor? Die heeft hij bij jou bedoel je? Beetje love him or hate him.
13 augustus 2018 18:18
Wordt een gevarieerd gezelschap zo met geschikte renners voor alle etappes. Ik zou Boom sowieso meenemen, al was het maar ter ondersteuning voor Van Poppel en wellicht zelf een ritzege na te jagen. Ook Bouwman heeft zijn plekje wel verdiend o.b.v. recente prestaties, Van Emden en Clement daarentegen twijfelachtig/wisselvallig. Het is natuurlijk ook zaak om in de overige WT-wedstrijden nog een goede selectie aan de start te krijgen (Plouay, Canada, Turkije).
15 augustus 2018 23:04
Kuss nu lekker in een vrije rol naar de Vuelta sturen lijkt me een prima idee. Fraaie leerschool voor hem, kan hij (valpartijen daargelaten) mijns inziens alleen maar beter van worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.